Smartphone-urile ieftine de la Huawei si Wiko cuceresc Europa

Luni, 26 Mai 2014, ora 13:11
3719 citiri
Smartphone-urile ieftine de la Huawei si Wiko cuceresc Europa
Foto: pointgphone.com

In Europa, giganti IT precum Samsung si Apple se confrunta cu o concurenta acerba din partea producatorilor de smartphone-uri mai putin cunoscuti.

Datele Kantar Worldpanel ComTech arata o crestere semnificatica a firmelor Motorola (care si-a revitalizat gama de telefoane), Huawei din China si Wiko din Franta, scrie Financial Times.

Un nou smartphone ieftin si bun de la chinezi. Rival puternic pentru Apple si Samsung?

Vanzarile companiei asiatice au crescut cu 123% in cele mai mari piete europene, anul trecut. Grupul detine acum o cota de piata de 3% in toata regiunea, depasind pragul de 5% in tari precum Germania sau Franta.

Si Wiko a avut un avans de peste 100% in 2013, conform Kantar. Firma franceza inregistreaza o prezenta semnificativa in tara-mama, unde are o cota de piata de 8%, insa a reust sa se extinda si in alte state europene, precum Marea Britanie.

"Pe batranul continent exista o tendinta de fragmentare pe piata telefoanelor mobile, avand in vedere ca firmele mici au din ce in ce mai mult succes", a spus Dominic Sunnebo, director de strategie la Kantar Worldpanel ComTech.

"Consumatorii incep sa realizeze care sunt adevaratele costuri ale unui dispozitiv, astfel ca incearca sa gaseasca alternative mai ieftine. Schimbarea de comportament vine in avantajul unor firme precum Huawei si Wiko, care sunt capabile sa ofere tehnologii competitive la preturi accesibile", a adaugat acesta.

Android ramane cel mai popular sistem de operare din Europa, cu o cota de piata de 72,4%, fiind urmat de Apple - 17,5% si Windows Phone - 8,4%.

In Statele Unite, Samsung si Apple sunt la egalitate (34%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#smartphoneuri ieftine Europa, #smartphoneuri ieftine vanzari, #smartphoneuri ieftine , #smartphone
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5