Top 10 smartphone-uri - Software, hardware si design la apogeu

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 08:33
8977 citiri
Top 10 smartphone-uri - Software, hardware si design la apogeu
Foto: Business Insider

Anul 2013 este presarat de lansarea unor noi smartphone-uri pe piata telefoniei mobile mondiale. HTC si Samsung au scos noi dispozitive, iar Facebook anunta crearea unei noi platforme bazate pe sistemul Android.

Este extrem de greu pentru utilizatori sa-si aleaga un smartphone din multitudinea de oferte existente pe piata, insa analistii de la Business Insider au realizat un top al celor mai bune smartphone-uri din acest moment.

Clasamentul a fost intocmit in functie de o varietate de factori, precum design, software, caracteristici hardware, selectia continutului si pret.

10. HTC One X+

Ultimul smartphone de la HTC, One X+, este pe cale sa fie inlocuit de alt model. Daca nu doriti sa asteptati, HTC One X+ este inca o alegere excelenta, daca va doriti un telefon solid bazat pe sistemul Android.

9.BlackBerry Z10

Noul smartphone BlackBerry Z10 a fost lansat in Statele Unite la sfarsitul lunii martie. Este primul dispozitiv care opereaza cu noul sistem al companiei, denumit BlackBerry 10.

Dispune de un hardware puternic si are un impresionant sistem de operare. Din pacate, telefonul are destul de putine aplicatii, in comparartie cu iPhone si smartphone-urile care se bazeaza pe sistemul Andoid.

8.Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 este considerat emblematic pentru Windows. Acesta are un design deosebit, dar are grosime mai mare si este mai greu decat smartphone-urile de top. Cu toate acestea, el dispune de ceva unic, noul sistem de operare de la Microsoft, Windows Phone 8.

7.Samsung Galaxy Note II

Daca sunteti interesat de asa-numitul telefon-tableta, modelul Samsung Galaxy Note II este cel mai bun pe care il puteti cumpara. El are toate avantajele fata de Galaxy S III, insa dispune de un ecran imens de 5,5 inchi.

6. HTC Windows Phone 8x

HTC Windows Phone 8x este cel mai bun telefon Windows. El ofera mai multe imbunatatiri fata de modelul Nokia Lumia 920.

5.Samsung Galaxy S III

Desi este pe cale de a fi inlocuit de Galaxy S4, Samsung Galaxy S III ramane un telefon performant si merita sa-l luati in considerare, daca vreti sa scutiti cateva sute de euro.

Telefonul ruleaza sistemul Android si are o multime de caracterisitici suplimentare, precum posibilitatea de a partaja automat fotografiile stocate cu alte telefoane, folosind reteaua WiFi.

4.LG Optimus G

Pe hartie, LG Optimus G este unul dintre cele mai puternice smartphone-uri care exista pe piata. Nu este cel mai frumos telefon, dar este o optiune foarte buna daca doriti sa aveti un dispozitiv cu un procesor foarte puternic.

3. HTC Droid DNA

Verizon si HTC au conlucrat pentru a realiza modelul Droid DNA, un telefon superb, cu un ecran full HD de 5 inchi.

2.Google Nexus 4

Google a comandat la LG realizarea noului telefon emblematic, Nexus 4. Daca doriti un telefon care dispune de Android, acesta este cea mai buna varianta. Singurul dezavantaj este ca telefonul nu se conecteaza la retelele 4G LTE.

1. iPhone 5

Pentru cei mai multi utilizatori, smartphone-ul iPhone 5 este cel mai tare telefon pe care poti sa il cumperi. El are o interfata care este mai accesibila si mai usor de folosit decat toate celelalte telefoane cu Android, plus ca dispune de cele mai bune aplicatii si continut.

Bonus: HTC One

Dupa cateva amanari, noua nava amiral a lui HTC, modelul HTC One, va ajunge in Romania in curand.

Telefonul dispune de cateva modificari interesante ale sistemului de operare Android, inclusiv un widget cu care poti sa navighezi rapid in retelele sociale, precum Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei Pura 70 Ultra: primul smartphone care poate trimite imagini prin satelit. Cum funcționează tehnologia
Huawei a lansat oficial, în China, noua serie de telefoane, Huawei Pura 70. Seria include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Cele mai noi modele de la Huawei au o...
#cele mai bune smartphoneuri, #top 10 smartphone, #smartphone Samsung HTC iPhone, #smartphone Google Nokia BlackBerry , #smartphone