Ziare.com

Un nou smartphone modular vrea sa cucereasca piata (Video)

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 21:40

   

Un nou smartphone modular vrea sa cucereasca piata (Video)
O companie finlandeza vrea sa lanseze un gadget care sa concureze cu telefonul modular al Google (Project Ara) si vine cu ideea unui smartphone care se poate asambla ca un puzzle.

Circular Devices intentioneaza sa construiasca telefonul Puzzlephone, un smartphone care va putea fi samblat de oricine, informeaza Digital Trends.

Acesta este impartit in trei sectiuni principale: Spine (Coloana vertebrala), Heart (Inima) si Brain (Creierul). Prima contine ecranul LCD si boxele si ofera elementele esentiale ale dispozitivului. A doua contine bateria si componentele electronice secundare. Nu in ultimul rand, Creierul are in ele procesorul si modulul camerei foto.

Proiectul a fost demarat inca din anul 2013, desi compania Circular Devices, din Espoo (Finlanda), a fost infiintata abia in septembrie 2014.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Marele avantaj al telefoanelor modulare este dat de usurinta cu care poate fi inlocuita orice piesa atunci cand ea se strica sau in cazul in care utilizatorul vrea sa obtina performante mai mari.

Deocamdata, finlandezii nu pot produce prototipuri functionale ale unui asemenea model de telefon, iar o eventuala lansare pentru public ar putea fi facuta in a doua jumatate a anului viitor.

Programul de operare ar urma sa fie Google Android.

In Europa, pretul smartphone-ului modular se va ridica la 590 de euro.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor