Vezi care sunt smartphone-urile care pot fi incarcate wireless

Duminica, 12 Octombrie 2014, ora 13:01

   

Vezi care sunt smartphone-urile care pot fi incarcate wireless
Tehnologia wireless de incarcare a smartphone-urilor este noua tendinta a pietei de profil, ea fiind adoptata de tot mai multi producatori de gadgeturi.

In prezent, conexiunea cu fir de tipul MicroUSB este cea prezenta pe aproape toate telefoanele inteligente si tabletele existente, scrie androidcentral.com. Desi a aparut de mult timp, tehnologia de incarcare fara fir nu a devenit inca un standard.

Doua companii din acest sector lupta sa impuna sistemul, ele fiind Qi si Powermat. Smartphone-urile cele mai cunoscute incep sa aiba si aceasta trasatura incorporata, ele devenind astfel mai atractive pentru cumparatori.

Pentru ca incarcarea bateriei sa se faca fara fir, telefonul are nevoie de o placuta speciala in partea din spate. Altele executa aceeasi operatiune prin intermediul unei carcase speciale de dimensiuni destul de mari care se conecteaza inclusiv prin MicroUSB la dispozitivul respectiv.

Iata care sunt telefoanele a caror baterie poate fi incarcata wireless: HTC Droid DNA, HTC Droid Incredible 4G LTE, HTC Droid Incredible 2, HTC Rezound, LG G3, LG G3 Prime, LG G3 Cat 6, LG Optimus G Pro 2, LG Optimus G Pro, LG Spectrum, LG Optimus, LG Lucid 2, Google Nexus 4, Google Nexus 5, Motorola Droid Maxx 2, Motorola Ultra M, Motorola Droid Bionic, Samsung Galaxy Note 2 (inclusiv 3 si 4) Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5 si Sony Z3v.

O singura tableta suporta aceasta tehnologie, Nexus 7 (model 2013), iar ceasul inteligent Moto 360 dispune si el de o asemenea optiune. Desi cea mai rapida si eficienta metoda de incarcare a bateriei este cea cu fir, viitorul poate aduce o imbunatatire si in aceasta privinta.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8014 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor