Ziare.com

Peste 150.000 de persoane au platit parcarea prin SMS in 2011

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 13:38

   

Peste 150.000 de persoane au platit parcarea prin SMS in 2011
Peste 150.000 de persoane si-au platit parcarea prin SMS in 2011, arata un studiu realizat in trei orase mari din tara.

Cresterea numarului de persoane care si-au platit parcarea prin SMS anul trecut a fost de trei ori mai mare decat in 2010, arata studiul realizat in Timisoara, Oradea si Satu Mare de Piconet, potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com.

In prezent metoda de plata a parcarii prin SMS este disponibila pentru utilizatorii retelelor de telefonie mobila Orange si Vodafone. In 2012, solutia de plata va fi extinsa si in alte orase, incepand cu Resita in luna martie.

Aplicatia de control functioneaza pe telefoane cu sistemul de operare Android sau care suporta tehnologia Java. Noua versiune a aplicatiei se bazeaza pe tehnologia OCR (optical character recognition) si va simplifica procesul de verificare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Estimam ca in 2012 va continua cresterea utilizarii solutiei de plata a parcarii prin SMS intr-un ritm asemanator cu 2011 si vom depasi pragul de un milion de tranzactii procesate" a declarat Dan Holotescu, administrator Piconet.

Sistemul TParkĀ® de plata a parcarii prin SMS presupune trimiterea unui mesaj SMS de catre sofer cu numarul de inmatriculare al autoturismului la un numar scurt. Astfel administratorul de parcare inregistreaza plata pentru perioada de timp si locatia parcarii asociata numarului scurt (o ora, 90 minute sau toata ziua) si poate verifica validitatea parcarii cu o aplicatie de smartphone.

L.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 792 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor