O companie de securitate din Romania este aleasa "Certified Implementation Partner" de HID Global

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 08:30
2716 citiri
O companie de securitate din Romania este aleasa "Certified Implementation Partner" de HID Global
Foto: HID Global

Safetech Innovations, lider pe piata de securitate din Romania, a devenit parte a unui grup international si exclusivist de patru companii, acreditate de HID Global drept "Certified Implementation Partners", certificare care atesta nivelul de excelenta in ceea ce priveste procesul de implementare a solutiilor HID ActivID CMS.

HID Global este liderul global in domeniul managementul securitatii identitatii si unul dintre brandurile cele mai cunoscute in domeniul controlul accesului.

Fiind prima companie din Europa Centrala&Est si a patra din lume care finalizeaza programul "HID Implementation Services Program", Safetech este acum autorizata sa presteze servicii profesionale de implementare a solutiilor pentru managementul accesului logic si managementul securizat al identitatii pentru clientii HID din intreaga lume.

Iar pentru a fi siguri de succesul implementarilor, expertii Safetech urmaresc cu strictete metodologia de implementare creata si utilizata de expertii HID. Mai mult, Safetech este autorizata sa presteze servicii de training in domeniul implementarii acestor solutii.

Astfel, Safetech creste valoarea oferita clientilor sai si isi consolideaza pozitia pe piata de securitate a informatiei din Romania si din Europa.

"Excelenta in satisfacerea clientilor este un factor critic pentru clientii care au incredere in solutiile autentice HID®. Ca un membru al programului, Safetech Innovations devine o veriga esentiala in lantul valoric al HID Global. Echipa de experti in securitate a companiei are o experienta vasta in colaborarile cu companii multinationale si institutii financiare, contribuind la obiectivul Genuine HID de a aduce clientilor sai calitate si valoare adaugata", spune Harm Radstaak, Managing Director, EMEA, pentru HID Global.

Solutia ActivID CMS este conforma cu cele mai riguroase standarde in domeniul securitatii, la nivel mondial. De aceea, este utilizata de multe dintre organizatiile constiente de implicatiile pe care securitatea le are asupra companiei, de la institutii guvernamentale precum Departamentul de Aparare (DOD) a SUA sau Agentia de Stat a Australiei pana la institutii financiare si de asistenta medicala din intreaga lume. Pana in prezent, ActivID CMS a emis peste 30 de milioane de credentiale pentru smart carduri si le-a deservit pe tot parcursului ciclului de viata.

Safetech a implementat deja cu succes multiple proiecte in domeniul managementului identitatii si controlul accesului, printre clientii sai numarandu-se una dintre cele mai mari institutii financiare din Romania, institutii publice si guvernamentale.

Ce inseamna "managementul identitatii si controlul accesului"?

Managementul identitatii si al accesului reprezinta procesul gestionarii accesului diferitelor persoane la informatiile unei companii in decursul timpului. Acest proces necesita crearea unor identitati distincte pentru indivizi si sisteme, precum si asocierea identitatilor create la sistemele existente prin conturi de acces la diversele aplicatii existente in organizatie.

Procesele de management al identitatii si al accesului sunt folosite pentru a crea, inregistra si gestiona identitatile utilizatorilor si permisiunile de acces legate de acestia la informatiile ce intra in proprietatea organizatiei. Pe langa angajati, in notiunea de "utilizatori" sunt incluse si persoane din afara companiei, de exemplu, vizitatori sau clienti.

Ce este ActivID CMS?

Sistemul de management de carduri ActivID CMS este o solutie ce permite securizarea, automatizarea si eficientizarea intregului ciclu de viata al credentialelor utilizate de angajati pentru accesul la resursele companiei. ActivID CMS se integreaza nativ cu sistemele informatice ale companiei, precum directoare LDAP, autoritati de certificare, servere AAA, cat si alte sisteme ce permit interoperabilitatea cu certificate PKI.

In ActivID CMS sunt predefinite 2 tipuri de interfete, una de administrare si a doua pentru operatorii sistemului. Operatorii pot emite carduri, le pot actualiza, suspenda, recicla si pot diagnostica probleme legate de acestea. Detinatorii de carduri pot efectua trei tipuri de operatii: pot schimba codul PIN-ul, isi pot debloca cardul si il pot actualiza

In cazul in care un angajat pleaca in concediu, cardul poate fi suspendat din interfata centrala si reactivat cand acesta se va intoarce. In acesta situatie, certificatele vor fi actualizate in mod automat de catre server prin cereri catre autoritatea de certificare si adaugate ca actualizari pe smartcard inainte ca acesta sa expire. In cazul in care un utilizator isi uita codul PIN sau blocheaza cardul, acesta are posibilitatea de deblocare sau de resetare prin intrebari de securitate. In caz de pierdere smartcardul se poate revoca din intefata de administrare.

Prin ce se diferentiaza solutia ActivID CMS?

Solutia pentru managementul autentificarii implementate de Safetech s-a dovedit a fi extrem de fiabila si scalabila in managementul identitatii, avand posibilitatea de a gestiona in siguranta credentialele unui numar mare de utilizatori finali, aflati in locatii dispersate si in medii eterogene, precum si de a actualiza in timp real credentialele.

Aceasta solutie de autentificare utilizeaza o tehnologie unica si patentata, de actualizare a credentialelor care permite organizatiilor sa extinda durata de viata a dispozitivelor de autentificare, oferind reduceri substantiale de costuri si in acelasi timp crescand productivitatea prin furnizarea unei singure platforme pentru emiterea cardurilor si gestionarea credentialelor.

Utilizarea larga a acestei solutii se datoreaza si integrarii usoare cu o varietate de sisteme de operare, directoare, autoritati de certificare, sisteme de management al identitatii si sisteme de control acces fizic, faptului ca detecteaza fraudele si realizeaza analiza comportamentala.

Flexibilitatea solutiei va permite sa echilibrati cerintele de cost si cele de securitate astfel incat, sa puteti livra comoditatea cautata de utilizatori si reducerea riscurilor care aplaneaza asupra companiei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Certified Implementation Partner, #certificare Safetech Innovations, #solutii Safetech Innovations , #software