Ziare.com

Romanii castiga marele premiu la un prestigios concurs IT european

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 23:57

   

Romanii castiga marele premiu la un prestigios concurs IT european
Proiectul de implementare a Retetei Electronice dezvoltat pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a obtinut, in cadrul competitiei European IT & Software Excellence Awards, marele premiu la categoria "Enterprise Solution of the Year".

Sistemul a fost dezvoltat de HP Romania, in calitate de contractor si integrator, si SIVECO, in calitate de subcontractor, se precizeaza intr-un comunicat.

Gala European IT & Software Excellence Awards a avut loc la Londra.

Proiectul a fost apreciat, printre altele, pentru implementarea unui sistem de control pentru retetele compensate si gratuite, pentru asistarea procesului de prescriere si pentru eficientizarea si reducerea erorilor.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Implementarea Sistemului Informatic de Prescriptie Electronica a condus la monitorizarea in timp real a consumului de medicamente in Romania, la reducerea substantiala a erorilor de medicatie si a fraudelor, la statuarea unui sistem de control si supervizare a prescriptiei.

Prescriptia Electronica reprezinta o componenta esentiala a Platformei Informatice a carei dezvoltare continua cu implementarea Cardului national si lansarea Dosarului Electronic al Pacientului", a declarat Radu Tibichi, presedintele CNAS.

Proiectul a fost demarat la data de 1 februarie 2012. Incepand din 01 ianuarie 2013, retetele se elibereaza folosind exclusiv sistemul informatic, pana in prezent fiind eliberate peste 50 de milioane de retete electronice, se mai arata in comunicatul citat.

Sistemul Informatic de Prescriptie Electronica este un proiect finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Investitii pentru viitorul dumneavoastra".

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1095 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo lor!

Sper sa nu apara iar "aia de-afara" care injura romanii...

 

Aia-i injura oricum. O au in ADN.

Cum unul trece granita, cum se descopera occidental si loveste de mama focului in Romania. Am cunoscut personal o gramada de astia. Ce aveau in comun e ca erau luati in suturi si in strainatate. Cu cat primeau mai multe palme in strainatate cu atat loveau mai tare in Romania. Oameni..

Referitor la articol, o mare realizare cu gestionarea electronica a retetelor medicale. In alte tari occidentale se fac o multine de fraude in domeniu.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor