Sase tari europene, fruntase in topul competitivitatii in domeniul IT&C

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 22:27
2232 citiri
Sase tari europene, fruntase in topul competitivitatii in domeniul IT&C

Sase tari din Uniunea Europeana se regasesc printre primele zece din lume la capitolul competitivitatii in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C), anunta agentia EFE care citeaza un studiu publicat, marti, de Business Software Alliance (BSA), principala organizatie din acest sector la nivel mondial.

SUA isi pastreaza prima pozitie, urmate de Finlanda, Singapore, Suedia, Marea Britanie, Danemarca, Irlanda, Australia, Olanda si Israel.

Publicarea indicelui competitivitatii in industria tehnologiei informatiei a inceput in anul 2007 si se afla la a patra editie. Acest indice clasifica 66 de state de pe toate continentele luand in calcul o serie de indicatori care cuprind domenii relevante pentru inovatia in domeniul IT&C: mediul de afaceri, infrastructura, capitalul uman, cercetarea si dezvoltarea, conditiile legislative si sprijinul pe care statul il acorda acestui domeniu.

Potrivit editiei din acest an, statele care in mod traditional sunt cele mai puternice in domeniu IT&C isi pastreaza pozitiile avansate din clasament datorita "fundamentelor solide" create prin investitiile realizate de-a lungul anilor in domeniul inovarii, astfel incat acum pot culege roadele acestora.

In schimb, studiul semnaleaza ca sunt tot mai multe state, in special economii in dezvoltare, care mizeaza pe inovatie si se straduiesc sa atinga standardele din tarile lider.

"Este clar ca investitiile in activitatea de cercetare aduc dividende semnificative pe termen lung", a afirmat intr-un comunicat presedintele BSA, Robert Holleyman. In opinia sa, nicio tara nu detine monopolul tehnologiei informatiei.

"Observam ca economiile in dezvoltare care inregistreaza o crestere rapida investesc mult in domenii cum ar fi cercetarea si dezvoltarea si capitalul uman", a mai declarat el, adaugand ca acest fapt face sa apara "in lume noi centre de putere in domeniul tehnologiei informatiei".

De la ultimul studiu publicat in anul 2009, tara care a avansat cel mai mult este Malaezia, ea urcand 11 pozitii, urmata de India, care a urcat 10 pozitii. Alte state ca: Singapore, Mexic, Austria, Germania sau Polonia au inregistrat progrese in sustinerea sectorului IT&C.

"Intr-o perioada in care economia globala incepe sa-si revina este mai importanta ca niciodata adoptarea de fiecare guvern a unei viziuni pe termen lung in industria tehnologiei informatiei", a subliniat Holleyman.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#tari europene, #ITC tari europene, #competitivitate IT , #software