Sony: Hackerii au furat datele a inca 25 de milioane de oameni

Marti, 03 Mai 2011, ora 10:12
1712 citiri
Sony: Hackerii au furat datele a inca 25 de milioane de oameni
Foto:wired.com

Compania Sony a anuntat ca hackerii au reusit sa fure datele a inca 25 de milioane de utilizatori, pe langa celelalte 77 de milioane despre care se stia ca fusesera capturate.

"Am crezut anterior ca datele clientilor Sony Online Entertainment nu au fost obtinute in atacurile cibernetice la adresa companiei. La data de 1 mai am concluzionat ca si datele SOE(Sony Online Entertainment) ar fi putut fi furate," a anuntat Sony intr-un comunicat, conform BBC News.

Din cate se pare, incidentul a avut loc pe data de 16 sau de 17 aprilie si a avut loc inainte de furtul celor 77 de milioane de conturi. In cursul acestor atacuri, hackerii au reusit sa puna mana pe numele, adresele, datele de nastere si chiar numerele de telefon ale utilizatorilor Sony.

Mai mult, 10.700 de detalii ale conturilor bancare ale unor utilizatori din Austria, Spania, Olanda si Germania au fost furate, ca si detalii despre cardurile de credit ale altor 12.700 de clienti non-americani.

Sony spune insa ca datele financiare erau criptate si ca nu pot fi folosite, iar ca pana acum nu s-a raportat folosirea ilicita a acestor date pentru pagubirea financiara a clientilor.

Compania a suspendat reteaua Playstation, una din cele mai populare din lume, inca din data de 20 aprilie, urmare a atacului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Sony furt jocuri, #Sony furt date , #stiri it-c