UPDATE. Corpul de control al premierului face verificari la MInisterul Sanatatii si INSP dupa mai multe atacuri informatice produse in weekend

Joi, 11 Martie 2021, ora 13:20

   

UPDATE. Corpul de control al premierului face verificari la MInisterul Sanatatii si INSP dupa mai multe atacuri informatice produse in weekend
Corpul de control al premierului face verificari la Institutul National de Sanatate Publica dar si la Ministerul Sanatatii in urma mai multor atacuri informatice produse in weekend.

UPDATE. Corpul de control al premierului ar face un control si la Ministerul Sanatatii din cauza unui atac informatic la registrul national de vaccinare, transmite Digi 24.

Ar fi vorba despre platforma de programare la vaccinare, transmite Digi 24.

INSP a transmis o reactie la aceasta situatie prin care arata ca administrarea platformei de programare nu este in atributiile institutiei.

Zeci de mii de organizatii din SUA, compromise prin piratarea softului de email al Microsoft

"Pentru o corecta informare a publicului, Institutul National de Sanatate Publica, doreste sa faca urmatoarele clarificari fata de recentele articole aparute in spatiul public, privind gestionarea centrelor de vaccinare.

In acest sens precizam ca platforma de programare la vaccinare este dezvoltata si administrata de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Centrele de vaccinare sunt organizate de catre Directiile de Sanatate Publica Judetene si sunt comunicate atat INSP cat si STS pentru a le asigura functionalitatea. Orice solicitare de blocare a programarilor este facuta de catre DSPJ printr-o cerere adresata STS, in baza solicitarilor autoritatilor publice locale si/sau a unitatilor sanitare.

Spitale din Franta, tintele unor atacuri informatice majore in timpul pandemiei de COVID-19. Autoritatile au pregatit o strategie in domeniul securitatii cibernetice

Ca urmare, INSP nu are atributii si drepturi de administrare a platformei de programare care este administrata de o alta institutie", a transmis INSP.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3673 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Care platforma ?
Aceea pentru popoulime sau platforma "paralela"?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor