Alesii locali din Alba Iulia au primit tablete scumpe, dar nu prea stiu sau nu vor sa le foloseasca

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 10:47
2694 citiri
Alesii locali din Alba Iulia au primit tablete scumpe, dar nu prea stiu sau nu vor sa le foloseasca
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei 21 de consilieri locali din orasul Alba Iulia au primit, marti, tablete de ultima generatie pe care ar urma sa primeasca proiectele ce vor a fi discutate.

Primarul orasului, Mircea Hava, sustine ca tabletele au fost cumparate pentru a se reduce consumul foarte mare de hartie necesara pentru tiparirea dosarelor de sedinta.

Hava si-a ironizat colegii spunandu-le ca trebuie sa invete sa le foloseasca deoarece chiar si nepotelul sau de doi ani si jumatate stie sa deschida un smartphone sau o tableta. "Sunt usor de folosit, sa facem pasul asta spre smart. Nu trebuie sa ne jignim ca unii nu pot sa deschida un iPhone. Nepotul meu are doi ani si jumatate si deschide si telefon si tableta. Toata lumea invata", a declarat Mircea Hava.

Unul dintre consilierii locali, independentul Mircea Trifu, a refuzat sa primeasca tableta spunand ca face acest gest in semn de protest fata de o cheltuiala pe care o considera inutila.

"Am refuzat celebra tableta oferita consilierilor locali ca un gest de protest. Atunci cand toti albaiulienii vor beneficia de retele de apa, canalizare, curent electric si strazi asfaltate, atunci cand Stadionul Cetate nu va mai fi o ruina, cand vom avea macar o piata moderna la Alba Iulia si o sala de sport cu macar 500 de locuri pentru spectatori (...) probabil voi vota proiecte futuriste gen smart-city sau voi accepta tablete cumparate din banii albaiulienilor", a spus Trifu.

La inceputul acestui an, Primaria Alba Iulia a cumparat 30 de tablete, investitia ridicandu-se la aproximativ 63.000 de lei, astfel ca fiecare tableta a costat 2.084 de lei.

O masura similara a fost luata anul trecut si de Consiliul Judetean Alba, insa s-a dovedit un esec deoarece dupa un an sunt folosite de doar doi dintre alesii judeteni. Tabletele primite de fiecare dintre cei 33 de consilieri judeteni au fost achizitionate in urma unei achizitii publice si au costat fiecare 770 de lei, fara TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#tableta consilieri locali Alba Iulia , #tableta