Detaliul care va schimba decisiv pretul tabletelor

Sambata, 23 August 2014, ora 12:00
5885 citiri
Detaliul care va schimba decisiv pretul tabletelor

Pretul tabletelor poate scadea vertiginos datorita ieftinirii unor componente de baza, permitand tot mai multor oameni sa detina tablete de o calitate mult mai buna fata de cele ieftine din prezent.

Conform companiei de cercetare Tirias Research, citata de Tech News, in acest moment, pe piata se gasesc tablete la preturi accesibile de aproximativ 50 de dolari. In mod obisnuit, acestea au un ecran de 7 inchi cu o rezolutie mica si un procesor dual-core produs de compania chineza Allwinner.

In curand, pe piata vor aparea tablete si mai ieftine, dar de o calitate mai buna. Allwinner planuieste sa inceapa productia unui procesor quad-core A33, bazat pe arhitectura ARM Cortex-A7, la un pret de numai 4 dolari. Multumita acestui chipset vor aparea pe piata tablete din ce in ce mai ieftine, cu preturi de 35 de dolari.

Chipset-ul include si un update grafic care va permite tabletelor sa ruleze aplicatii la o rezolutie de 1280x800pixeli. Astfel, producatorii de tablete ieftine vor putea integra in acestea un display de o calitate mult mai buna.

Se asteapta ca A33 sa isi gaseasca locul in produsele chinezesti care, in multe tari ale globului, se vand sub numele unor branduri locale. O astfel de tendinta se urmareste si la smartphone-uri.

Allwinner a pus deja la dispozitia unor producatori cateva procesoare A33, in teste. In curand va incepe si productia de serie.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#tablete ieftine pret, #preturi tablete, #vanzari tablete ieftine, #tablete 50 de dolari , #tableta