HP a prezentat prima tableta cu WebOS, TouchPad

Joi, 10 Februarie 2011, ora 10:48
1849 citiri
HP a prezentat prima tableta cu WebOS, TouchPad
Foto: Daylife

Hewlett-Packard a prezentat primul sau computer tableta care foloseste tehnologia Palm, compania pe care a achizitionat-o anul trecut, acesta putand fi primul rival real pentru iPad.

Tableta se numeste TouchPad si functioneaza pe baza sistemului de operare WebOS, care este folosit si pentru smartphone-urile Palm Pre si Palm Pixi, relateaza Associated Press.

TouchPad este dotat cu o camera de 1,3 megapixeli pe partea din fata, pentru videoconferinte, si un ecran de 9,7 inchi. De asemenea, poate avea o capacitate de stocare de 16 sau 32 de gigabiti si are un procesor dual-core. Greutatea si grosimea sunt similare cu iPad, produs de Apple, liderul de piata in acest moment. Ca si in cazul Pre, TouchPad are capacitati de multitasking.

Dispozitivul este compatibil cu imprimantele wireless HP si asigura suport pentru Flash (spre deosebire de iPad).

Versiunea cu conectivitate Wi-Fi va fi disponibila in aceasta vara, iar versiunile cu 3G si 4G vor fi lansate ulterior, potrivit oficialilor companiei. Acestia nu au specificat data exacta a lansarii si nici pretul.

Potrivit analistilor, TouchPad are potentialul de a intrece tableta PlayBook a celor de la RIM sau tabletele care functioneaza pe baza sistemului de operare Android. Cu toate acestea, analistul Sarah Rotman Epps, de la Forrester, crede ca nu va reusi sa ajunga din urma iPad nici in acest an, nici in 2012.

Oficialii HP au anuntat si planuri pentru a folosi sistemul de operare WebOS pentru viitoarele versiuni ale PC-urilor, o decizie care ar putea pune capat relatiei de 25 de ani cu Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#HP TouchPad, #tableta TouchPad, #Apple iPad , #tableta