Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Piata de tablete digitale ia avant. Afla estimarile pana in 2016

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 11:22
4109 citiri
Piata de tablete digitale ia avant. Afla estimarile pana in 2016
Capital fr.

Apetitul consumatorilor din intreaga lume pentru tabletele digitale nu este nici pe departe satisfacut. Vanzarile acestor dispozitive ar trebui sa faca un salt de pana la 131% pana in 2016, pentru a ajunge la 282,7 milioane de unitati, dupa ultimele prognoze ale firmei de consultanta IDC.

Astfel, analistii care estimasera vanzari mai aproape de 261,4 milioane de unitati si-au revizuit in crestere asteptarile lor.

Chiar si pentru 2012 au ridicat estimarile la 123,3 milioane de exemplare, fata de 117,1 milioane cat insemnau evaluarile preliminare. Ceea ce reprezinta o crestere de 78%, comparativ cu 2011, conform Capital.fr

In plus, IDC este mai optimist in ceea ce priveste succesul tabletelor digitale ruland sub Android, sistem de operare pentru smartphone-uri dezvoltate de Google. Acestea ar trebui sa acorde o cota de piata de 42,7% in acest an, fata de 39,8% in 2011.

Sistemul de operare de la Apple, iOS, care echipeaza iPad, ar trebui la randul sau sa se concentreze pe 53,8% din vanzari.

Cu toate acestea, pe termen mai lung, cei doi jucatori ar trebui sa-si vada cota lor de piata scazand usor , la 49,7% pentru iOS si 39,7% pentru Android, in 2016. Aceasta, in favoarea aparatelor ruland sub Windows, a carui cota de piata ar creste cu 7,4% puncte pe parcursul celor patru ani, pentru a ajunge la 10,3%.

Avantul tabletelor digitale pune in umbra numeroase dispozitive electronice, cum ar fi Kindle Amazon. Vanzarile acestor produse ar trebui sa scada de la 28,2% (pentru acest an) la 19,9 milioane de unitati.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#Piata, #tablete numerice, #estimari 2016, #apple, #Android , #tableta