Samsung Galaxy Tab S versus iPad Air de la Apple - Care e mai tare?

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 09:52
5580 citiri
Samsung Galaxy Tab S versus iPad Air de la Apple - Care e mai tare?
Foto: phandroid.com

Samsung a lansat in aceasta saptamana tableta Galaxy Tab S, un rival direct pentru iPad Air de la Apple. Insa cum se descurca noul produs al sud-coreenilor in fata celui realizat de americani?

Pe hartie, Galaxy Tab S se descurca mai bine decat rivalul sau, avand in vedere ca ecranul are o rezolutie mai mare, permite extinderea memoriei cu un card de pana la 128 GB, conexiunea wireless este mai rapida, iar produsul are doar 8 mm grosime, conform Cnet.com.

De asemenea, tableta sud-coreenilor are si cateva functii interesante, care se regasesc la smartphone-ul Galaxy S5, cum ar fi deschiderea in acelasi timp a doua aplicatii.

Cele doua dispozitive pot fi conectate intre ele prin Wi-Fi, astfel ca poti transfera usor fisiere si fotografii. De asemenea, este posibil sa faci si apeluri de pe tableta, iar serviciul de muzica Milk Music - foarte apreciat de fanii Samsung - a fost optimizat pentru acest dispozitiv.

Galaxy Tab S va fi disponibil in doua variante, cu ecran de 8,4 inchi, respectiv 10,5 inchi.

Cum arata Samsung Galaxy Tab S - Mai subtire ca iPad Air si cu senzor de amprenta

Galaxy Tab S (Business Insider)

Samsung Galaxy Tab S versus iPad Air

  • Pret
Versiunea mai mica a tabletei sud-coreenilor costa 399 de dolari, iar cea mare are un pret de pornire de 499 de dolari, la fel ca iPad Air. Totusi, americanii au un as in maneca: iPad Mini 2, "sora" mai mica a varfului de gama, care i-a incantat pe fanii companiei din Cupertino. Pentru acest produs, doritorii trebuie sa scoata din buzunar 399 de dolari.

  • Memorie
Capacitatea de stocare nu este o problema pentru produsele Samsung, avand in vedere ca poate fi extinsa cu un card microSD pana la maximum 128 GB. Pe de alta parte, tableta Apple nu ofera aceasta posibilitate, iar daca vrei mai multa memorie, trebuie sa platesti cateva sute de dolari in plus. Versiunea de 16 GB costa 499 de dolari, in timp ce cea de 128 GB ajunge la 929 de dolari.

  • Dimensiuni:
iPad Air si Galaxy Tab S de 8,4 inchi cantaresc 453 de grame, insa produsul sud-coreenilor are doar 6,6 mm grosime, fata de 7,5 mm - cat are dispozitivul Apple.

iPad Air (Apple)

  • Procesor si sistem de operare:
Galaxy Tab S are un procesor Exynos S Octa Core, de 1,9 GHz si ruleaza cu Android KitKat, in timp ce iPad Air functioneaza pe baza cipului A7 dual-core, de 1,4 GHz si cu iOS 7.

  • Rezolutia ecranului si a camelor foto:
Samsung isi surclaseaza rivalul si la aceasta categorie, cu 2.560x1.600 pixeli, fata de 2.048x1.536 pixeli. Similar, camera principala a sud-coreenilor are 8 MP, in timp ce cea secundara - 2,1 MP. iPad Air se "lauda" cu rezolutii de 5 MP, respectiv 1,2 MP.

  • Autonomie:
Galaxy Tab S se descarca dupa 11 ore de apeluri video, in timp ce iPad Air dupa 10 ore de utilizare.

Samsung Galaxy Tab S versus iPad Air (Cnet.com)

Cu ce surpriza va veni Apple

Apple are de gand sa lanseze o versiune imbunatatita a tabletei iPad Air. Potrivit unor avonuri aparute in presa, ecranele vor intra in productie in aceasta luna, in timp ce in iulie va incepe fabricarea celorlalte componente, precum camera foto si procesorul.

Noul model de iPad Air nu se va schimba foarte mult in ceea ce priveste design-ul. De asemenea, si rezolutia display-ului va ramane aceeasi.

Apple lucreaza la un nou produs - mai rapid, mai bun, cu o autonomie mai mare

Totusi, cea mai importanta schimbare va fi legata de procesor, avand in vedere ca va fi incorporat unul nou, care va face tableta mai performanta, mai rapida, iar bateria va dura mai mult.

O imbunatatire vor primi si cele doua camere foto. Rezolutia celei principale va fi marita de la 5 la 8 MP. Si camera foto secundara va avea parte de un upgrade, de la 1,2 MP la 1,5 MP, ceea ce se va dovedi util pentru convorbiri si selfie-uri.

Pe de alta parte, analistului Ming Chi-Kuo a precizat ca produsul va beneficia de un procesor A8 imbunatatit, iar senzorul de amprenta Touch ID va fi incorporat in butonul Home.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#comparatie Galaxy Tab S iPad Air, #Samsung Galaxy Tab S, #Apple iPad Air , #tableta