Tablete cu ecrane uriase, lansate la CES 2013 - Cat de utile pot fi (Foto)

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 12:42
4279 citiri
Tablete cu ecrane uriase, lansate la CES 2013 - Cat de utile pot fi (Foto)
Foto: digitaltrends.com

In timp ce iPad Mini de la Apple si alte tablete mici, care au ecrane de 7 inchi, sunt din ce in ce mai populare in randul consumatorilor, Panasonic si Lenovo au lansat niste dispozitive uriase, in cadrul evenimentul Consumer Electronics Show (CES) 2013, organizat la Las Vegas.

Cei doi producatori de electronice au prezentat gadget-uri cu ecrane de 20 inchi, respectiv 27 inchi, scrie Wall Street Journal.

Noile produse, care functioneaza cu sistemul de operare al Microsoft, Windows 8, reprezinta cele mai recente eforturi ale acestor companii de a-si mari prezenta pe piata tabletelor, in continua expansiune.

Apple, care domina piata cu iPad-ul sau de 9,7 inch, a lansat in noiembrie o versiune mai mica a acesteia, pentru a rivaliza cu produse similare ale Samsung si Amazon.

Insa, cu toate ca tendinta generala a clientilor este sa achizitioneze tablete de dimensiuni mici, cele doua Lenovo si Panasonic spera ca vor avea succes la o alta categorie de utilizatori.

Ce stiu sa faca tablete uriase

Panasonic va lansa tableta de 20 inch, care inca nu a fost "botezata", in acest an. Ea cantareste 2,4 kg si are un ecran cu o rezolutie de patru ori mai mare decat a unui display full HD obisnuit.

Evident, dispozitivul nu se adreseaza consumatorului de rand, compania sperand ca va avea cereri din partea oamenilor de afaceri care au nevoie de tablete mari, cu ecrane performante, ce pot fi folosite, de exemplu, pentru prezentari si intalniri cu clientii.

Potrivit WSJ, Panasonic nu a decis cand va lansa pe piata aceasta tableta sau cat va costa, insa cu siguranta pretul va fi unul ridicat, din cauza ecranului ultra HD.

Compania japoneza se chinuie sa isi mentina afacerea pe profit si incearca sa gaseasca alternative pentru a-si creste profitul, astfel ca va continua sa se orienteze doar pe anumite nise.

Chinezii de la Lenovo trebuie sa isi diversifice afacerile pentru a creste si mai mult, chiar daca divizia de PC-uri merge destul de bine.

Astfel, WSJ noteaza ca firma se va axa mai mult, in viitorul apropiat, pe dispozitivele mobile.

In aceste conditii, Lenovo a lansat tableta IdeaCentre Horizon, de 27 inch, care poate fi utilizata in acelasi timp de mai multe persoane (de exemplu, la jocuri).

De altfel, Lenovo a mai prezentat la CES 2013 un dispozitiv si mai mare, de 39 inch.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#tablete ecrane uriase, #tablete mari CES 2013, #tablete CES 2013, #lansari CES 2013 , #tableta
Comentarii