Top 10 tablete si e-readere pe care sa le faci cadou de Craciun

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 18:52
5184 citiri
Top 10 tablete si e-readere pe care sa le faci cadou de Craciun
Foto: Arhiva

Cum sarbatorile de iarna sunt doar la o luna distanta, a venit vremea sa ne gandim la cadouri. Iar daca vrei sa daruiesti o tableta sau e-reader, exista o mare varietate de gadgeturi de unde poti alege.

Cei de la Business Insider au facut un clasament al celor mai bune tablete si e-readere ale anului 2011.

10. Motorola Xoom 2

Desi prima varianta a acestei tablete avea multe bug-uri si, din aceasta cauza, nu a produs un impact prea mare la nivel international, Motorola Xoom 2 pare ca a rezolvat problemele pe care le avea predecesorul.

Gadgetul este disponibil in doua versiuni, una cu un ecran de 25,7 cm, iar cealalta de 20,8 cm, utlizeaza un sistem de operare Android Honeycomb si ofera conexiune 4G. Momentan, este disponibil doar in Marea Britanie, pentru pretul de 317 euro, insa poate fi comandat de pe magazinul online Amazon.

9. HTC Jetstream

HTC Jetstream este prima tableta de la HTC cu un ecran de 25,4 cm. Gadgetul are o greutate de 709 grame, ruleaza cu un sistem de operare Android Honeycomb, procesorul dual core este de 1,5 GHz, iar ecranul are multi-touch si senzor de proximitate. Insa pretul, de 510 euro, este destul de ridicat.

8. Asus Eee Pad Transformer

Asus Eee Pad Transformer este cea mai convenabila tableta care ruleaza cu sistemul de operare Android Honeycomb si care are un ecran de 25,7 cm. Gadgetul are un display rezistent la zgarieturi, o tastatura atasabila si o greutate de 595 de grame. Desi nu se gaseste in Romania, acesta poate fi cumparat de pe Amazon cu 222 de euro.

7. Amazon Kindle Touch

Cei de la Amazon au lansat o tableta care va deveni, in scurt timp, un best-seller, datorita pretului de doar 145 de euro. Dispozitivul ruleaza cu Android Honeycomb, are o greutate de 413 grame si un ecran de 17,8 cm.

6. Nook Simple Touch

Aceasta tableta reprezinta o buna investitie pentru firma producatoare, Barnes & Noble, care a scazut pretul la 145 de euro. Ecranul are 15,2 cm, iar sistemul de operare este Android. Desi are un meniu usor de navigat, gadgetul nu poate fi folosit decat pentru citit, fiind destul de limitat la capitolul aplicatii.

5. Amazon Kindle

Desi versiunea Kindle Touch este destul de performanta, varianta de baza a tabletei de la Amazon nu difera foarte mult de cealalta. Singurul dezavantaj il reprezinta butoanele, insa este mai convenabila, pretul fiind de doar 58 de euro.

4. Nook Tablet

Nook Tablet ruleaza cu Android Gingerbread si dispune de 16 GB de memorie interna, 1 GB RAM, slot pentru carduri microSD de 32 GB, Wi-Fi, aplicatii preinstalate Netflix, Hulu Plus si Pandora. Insa nu se ridica la nivelul lui Kindle Fire, de exemplu, la capitolul accesibilitate pentru muzica si filme. Pretul este de 184 de euro.

3. Amazon Kindle Fire

Kindle Fire este singura tableta care ar putea detrona iPad. Desi mai poti intampina uneori cateva dificultati cu sistemul de operare, aceasta tableta are cea mai mare colectie de aplicatii. Poti avea acces la intreaga colectie de muzica, filme si carti disponibile in magazinele Amazon. Pretul este de 145 de euro.

2. Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab este cea mai buna alternativa pentru iPad. Gadgetul este disponibil in trei variante, cu ecran de 25,7 cm, 22,6 cm sau de 17,8 cm. Dispozitivul ruleaza cu sistemul de operare Android Honeycomb, are o greutate de 595 de grame si se vinde in Romania pentru 350 de euro.

1. iPad 2

La fel ca anul trecut, iPad 2 se afla in fruntea acestui clasament. Tableta de la Apple inca este cea mai buna oferta, avand o galerie mare de aplicatii, un hardware rapid si un design atractiv. In Romania, preturile varieaza intre 482 si 800 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#top 10 tablete, #cele mai bune tablete, #tablete, #iPad 2, #cadouri Craciun , #tableta