Top 5 tablet PC-uri cu Android

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 18:49
3328 citiri
Top 5 tablet PC-uri cu Android
Foto: motorolaxooms.net

Multi cred ca iPad-ul detine suprematia pe piata tablet PC-urilor, din prisma utilitatii. Din fericire pentru noi, parerile sunt impartite. Se pare ca tabletele care folosesc drept sistem de operare Android devin din ce in ce mai apreciate la nivel mondial.

Pastrandu-ne dreptul de a fi impartiali, nu ne vom pronunta asupra tabletelor si nu ne vom da cu pararea despre este mai buna, cel putin nu astazi. Chiar daca unele dintre acestea au ecran de 10 inchi, altele de 7, altele au mai mult RAM sau arata mai bine, toate au un numitor comun - Android.

Fara prea multa vorbarie, cei de la TechRadar au pus pe primul loc in topul acestor tablet PC-uri pe Asus Eee Pad Tansformer. Aceasta tableta nu numai ca este bine pusa la punct, tehnic vorbind, dar marele ei avantaj este ca poate concura cu orice netbook de pe piata, avand in vedere faptul ca i se poate atasa un dock cu o tastatura fizica.

Pe locul secund se afla Samsung Galaxy Tab 10.1. Daca Transformerul de mai sus ofera ceva in plus fata de alte gadgeturi din categoria sa, marele avantaj al Galaxy Tab 10.1 este acela ca este principalul concurent al iPad 2. Aceasta are un procesor dual-core Tegra 2 si este si mai subtire si mai usoara decat iPad 2, fapt care nu este de ignorat, mai ales la cat "zgomot" a facut Apple cu privire la greutatea si marimea iPad 2. Asa ca daca vreti o tableta iPad care nu este un iPad, atunci ati gasit-o.

Motorola Xoom ocupa al treilea loc pe podium si este printre primele tablet PC-uri care a ajuns pe rafturi si a avut incorporat sistemul de operare Honeycomb. Desi este un gadget mai mult decat atragator, Xoom are un mic (sau mare) defect: pretul - este mult prea scump. Ajunge la 2.600 de lei, pe cand Transformerul fara tastatura este undeva la 1.800 - 2.000 lei. Trecand peste asta, tableta merita! Designul este unul foarte bun, performantele de asemenea si are si o viata a baterie mai mult decat decenta. Daca i-ar mai scadea din pret aceasta ar putea ajunge un rival de temut pentru iPad.

Cel de-al patrulea loc este ocupat de LG Optimus Pad, care este prima tableta din lume care a decis sa-si inceapa "joaca" cu tehnologia 3D. Tablet PC-ul are doua camere de 5 MP care filmeaza si pozeaza concomitent pentru a putea reda video si imagini 3D. Problema este ca ecranul nu este 3D, asa ca daca vrei sa-ti vezi "productia" la calitate maxima va trebui sa-l conectezi la un TV 3D. Daca sunteti mari fani ai formatului 3D si nu mai puteti astepta un nou val de inovatie, atunci aceasta este tableta pe care trebuie sa o alegeti.

Acer Iconia Tab A500 este ultimul in Top 5. Iconia celor de la Acer, pe langa faptul ca arata bine, ofera si aceleasi performante ca si tabletele mai sus prezentate, fapt care merita apreciat. Iconia foloseste acelasi procesor dual-core Nvidia Tegra 2 de 1 Ghz ca si Motorola Xoom si amandoua cantaresc exact 730 de grame. Au chiar si aceeasi marime - 10.1 inchi. Amandoua au memorie interna de 32 GB si suporta carduri micro SD de pana la 64GB. Si chiar daca nu e chiar atat de stilata precum Galaxy Tab 10.1, nu ofera cu nimic mai putin decat Transformer fara tastatura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#top tablet PC, #gadget dispozitiv, #top tablete , #tableta
Comentarii
Poza Saineanu
Saineanu
rank 5
oamenii astia produc chestii geniale!
Poza Saineanu
Saineanu
rank 5