Top cele mai bune tablete din 2013, pe categorii (Video)

Duminica, 17 Noiembrie 2013, ora 15:08
9040 citiri
Top cele mai bune tablete din 2013, pe categorii (Video)
Foto: makeuseof.com

Tabletele au devenit tot mai populare, insa in conditiile in care exista foarte multe optiuni pe piata, alegerea celui mai potrivit dispozitiv se rezuma doar la pret si la nevoile utilizatorului.

Cei care au un buget limitat ar trebuie sa se orienteze catre tabletele cu Android, care incep de la 150 de dolari.

iPad Mini 2 si iPad Air ofera cele mai bune aplicatii, insa pretul incepe de la 299 de dolari.

De asemenea, exista si tabletele cu Windows, care sunt mai apropiate de laptopuri, ca functii.

In consecinta, publicatia Laptop Mag a evaluat cele mai bune tablete lansate in acest an, luand in considerare design-ul, calitatea ecranului, functiile, performanta si le-a aranjat pe categorii, pentru ca utilizatorul sa stie care sunt cele mai bune dispozitive pentru nevoile sale.

  • Cea mai buna tableta din 2013, per total
  • iPad Air beneficieaza de ecranul excelent numit Retina si este mai subtire si mai puternica ca versiunea precedenta. Avand in vedere ca are doar 453 de grame si 9,7 inchi, este cea mai usoara tableta din clasa sa. In plus, o poti tine foarte usor intr-o singura mana.

    Ea are un procesor A7 de 64 biti, folosit pentru prima data la o tableta, iar in iStore exista peste 475.000 de aplicatii optimizate. Iar la toate aceste lucruri, daca mai adaugi si faptul ca bateria dureaza 12 ore, atunci nu exista contraargument ca iPad Air este cea mai buna tableta de pe piata.

    Pretul porneste de la 499 de dolari.

  • Cea mai buna tableta cu ecran de 7 inchi
  • Amazon Kindle Fire HDX domina categoria sa, insa este si cea mai buna tableta pentru distractie si relaxare. Producatorul ofera membrilor premium o gama variata de carti digitale, filme si emisiuni TV, pentru doar 79 de dolari pe an.

    In plus, ecranul cu o rezolutie de 1.920 x 1.200 pixeli este superior celui de la Nexus 7, iar bateria are o autonomie de peste 8 ore. Un buton special din interfata te conecteaza imediat la centrul de asistenta, in timp ce functia FreeTime ofera parintilor posibilitatea sa aleaga ce continut pot copiii lor sa vizualizeze pe tableta. De asemenea, dispune si de un procesor quad-core foarte rapid.

    Pretul porneste de la 299 de dolari

  • Cea mai buna evolutie
  • Cand prima versiune de iPad Mini, sora mai mica a iPad Air, a aparut in 2012, fanii Apple au apreciat faptul ca este usoara, design-ul potrivit pentru manevrarea cu o singura mana si ecranul cu rezolutie de 1.024 x 768 pixeli.

    Dupa doar un an, compania americana a facut schimbari importante la display, dotand tableta cu tehnologia Retina, care ofera o rezolutie de 2.048 x 1.536 pixeli. Cu o densitate de pixeli de 324 ppi si cu un procesor puternic A7, iPad Mini 2 este pregatita sa ia fata rivalilor Kindle Fire HDX si Google Nexus 7.

  • Cea mai buna tableta cu Android
  • Google Nexus 7 ruleaza cu sistemul de operare Android Jelly Bean 4.3. In plus, are un procesor quad-core performant, o baterie buna si unul dintre cele mai tari ecran de pe piata, care are o rezolutie de 1.920 x 1.200 pixeli, o diagonala de 7 inchi si o densitate de 323 ppi.

    Pretul porneste de la 229 de dolari

  • Cea mai buna tableta pentru documente si notite
  • Galaxy Note 10.1 ofera o productivitate mare si o experienta excelenta in editarea si crearea documentelor, precum si in luarea de notite. Ea are un ecran cu o rezolutie de 2.560 x 1.600 pixeli si un procesor octa-core Exynos 5420. In plus, este multifunctionala - poate rula trei aplicatii diferite in acelasi timp - si exista si functii special adaptate pentru stylus.

    Pretul porneste de la 549 de dolari

  • Cea mai buna tableta cu Windows
  • ASUS Transformer Book T100 ofera cea mai buna combinatie intre durata mare a bateriei, performanta superioara si pret. Spre deosebire de Microsoft, care taxeaza suplimentar pentru tastatura, Asus a inclus-o in pret. Este prima tableta care foloseste platforma Bay Trail de la Intel, iar bateria dureaza pana la 12,5 ore. In plus, dispozitivul poate rula videoclipuri 4k, precum si unele jocuri.

    Pretul porneste de la 349 de dolari

  • Cea mai buna tableta ieftina
  • ASUS MeMO Pad HD 7 ofera multe pentru doar 150 de dolari. Tableta are un ecran cu rezolutie de 1.280 x 800 pixeli, un procesor puternic quad-core, camere video de inalta calitate, capacitate de stocare de 16 GB si posibilitatea de a o extinde cu card microSD. Autonomia bateriei ajunge la 9 ore si 40 de minute si mai beneficiaza si de functii Android adaptate.

  • Cea mai buna tableta pentru oameni de afaceri
  • Surface Pro 2 de la Microsoft promite cea mai buna experienta pentru oamenii de afaceri. Ea este alimentata de un procesor Intel puternic si depaseste multe ultrabook-uri in termeni de performanta.

    Tableta mai are un ecran de 10,6 inchi cu rezolutie de 1.920 x 1.080 pixeli, stylus si sistem de operare Windows 8.1.

    Pretul porneste de la 899 de dolari

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
    Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
    Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
    Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
    Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
    Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
    #cele mai bune tablete, #tablete tari 2013, #tablete 2013 , #tableta