Apple anunta schimbari in privinta tabletelor. Cum vor arata viitoarele modele

Luni, 28 Iunie 2021, ora 09:23
4193 citiri
Apple anunta schimbari in privinta tabletelor. Cum vor arata viitoarele modele
Apple intentioneaza sa faca tablete mai mari FOTO Pixabay

Compania care domina copios piata tabletelor, Apple, pare sa fi identificat o noua nisa pe care sa creasca, cea a tabletelor de peste 13 inch.

In vreme ce tabletele cu Android nu indraznesc sa treaca de 10 inch, cea mai mare tableta Apple, iPad Pro, are 12,9 inch. Cu toate astea, Apple crede ca este loc pe piata de tablete si mai mari, mai ales ca nu exista alt jucator pe aceasta nisa.

Conform Bloomberg, Apple ar urma sa lanseze, peste doi ani, cel putin o tableta cu ecran mai mare de 12,9 inch - nu este clar cat de mare sau cate variante de tablete cu ecran mai mare de 12,9 inch vor exista.

Se pare ca, in prezent, Apple inca evalueaza ideea tabletelor mai mari si testeaza cateva prototipuri, care folosesc noul sasiu dezvoltat pentru iPad-urile high-end de anul viitor.

Pentru tabletele din 2022, Apple pregateste trecerea la un spate de sticla, care ar urma sa faciliteze incarcarea wireless a acestora. Daca vor deveni realitate, tabletele cu ecran mai mare de 12,9 inch vor folosi acelasi spate din sticla.

Tabletele de mari dimensiuni si-ar gasi, cel mai probabil, utilizarea in domeniile de business unde ecranul mai mare face diferenta, precum proiectare si design. Nu ar fi exclus nici ca un mic numar de utilizatori sa le prefere pentru functiile multimedia.

Apple este liderul autoritar al pietei tabletelor. In ciuda faptului ca aplica cea mai mare marja de profit si concureaza, in cea mai mare parte, cu tablete ieftine cu Android, Apple are 37% din piata, conform unei estimari Counterpoint recente si a crescut, in ultimele trimestre, intr-un ritm mai mare decat concurentii sai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#apple, #tablete, #display , #tehnologie