Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Avionul viitorului, fara ferestre: Tot interiorul un ecran panoramic uluitor (Video)

Duminica, 17 August 2014, ora 17:24
7952 citiri
Avionul viitorului, fara ferestre: Tot interiorul un ecran panoramic uluitor (Video)
Foto: Business Insider

Noile concepte tehnologice ale avioanelor se aseamana mai degraba cu modele desprinse din filmele SF, decat cu aeronavele prezentului. Astfel, noul concept IXION Windowless Jet al companiei Technicon Design din Franta este unul revolutionar.

Viziunea proiectantilor este una incredibila, avionul parand ca nu are ferestre daca privesti din afara, insa, in interior, pasagerii dispun de o panorama uimitoare, potrivit Business Insider.

Avionul pare un tub din sticla transparent care zboara pe cer. In interior, "peretii" se intind de fapt din podea si pana in tavan, avand monitoare video incorporate.

Fuselajul exterior al aeronavei nu dispune de ferestre, avionul avand si panouri solare care genereaza electricitate pentru sistemele de la bord.

Pasagerii au la indemana tehnologie high-end, fiecare avand un avatar personalizat. In timpul zborului pasagerul poate participa la conferinte, el dispunand de cele mai moderne dispozitive electronice.

Desfiintarea ferestrelor avionului are mari avantaje, precum reducerea costurilor si a greutatii aeronavei.

In lume au fost expuse si alte concepte similare, ale unor avioane care au cabine transparente. In anul 2012, la expozitia Air Show de la Paris, Airbus a prezentat un avion cu fuselajul interior ca un imens ecran, potrivit Mashable.

La inceputul acestui an, o firma din Boston, Spile Aerospce a aratat si ea un concept similar al unui jet supersonic, fara ferestre.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#avionul viitorului fara ferestre, #concept avionul viitorului, #avion viitor interior transparent, #interior avion ecran panoramic , #tehnologie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5