Bagajul imposibil de pierdut: iti spune unde a fost ratacit si vine singur acasa

Marti, 08 Iulie 2014, ora 08:12
3739 citiri
Bagajul imposibil de pierdut: iti spune unde a fost ratacit si vine singur acasa

Cand o companie aeriana iti pierde bagajul, poate dura ore sau chiar zile intregi pana cand il recuperezi, asta daca va fi gasit in cele din urma. Lucrurile s-ar simplifica foarte mult daca bagajul insusi ti-ar spune unde este.

"Bagajul inteligent", cu GPS incorporat, ii poate informa pe calatori unde se afla si poate chiar sa contacteze direct compania aeriana atunci cand a fost ratacit, relateza CNN.

Conceptul a fost introdus de constructorul de avioane Airbus la Paris Air Show, anul trecut. Produsul, denumit Bag2Go, poate fi monitorizat cu ajutorul unei aplicatii instalate pe smartphone. In plus, se poate cantari singur, pentru ca posesorul sa se asigure ca bagajul respecta conditiile de zbor ale companiei.

Compania americana de telecomunicatii AT&T a prezentat un concept similar in luna mai. In acest caz, este avuta in vedere integrarea produsului in valize si genti standard, desi exista si posibilitatea ca acesta sa fie construit odata cu obiectul folosit pentru transport.

Scopul final este acela ca bagajul sa functioneze in legatura directa cu sistemele IT ale companiilor aeriene, astfel incat sa contacteze operatorii de transport si sa fie livrat la domiciliul pasagerului sau la hotelul la care s-a cazat acesta.

Aceste produse se afla inca in stadiu de dezvoltare si vor avea nevoie de aprobarea autoritatilor de reglementare.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#bagaj inteligent, #recuperare bagaj pierdut, #GPS geanta , #tehnologie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Al Qaida a comandat deja citeva valize care se duc singure la hotel!
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5