Cat de mult se aseamana Gates, Jobs si Zuckerberg

Joi, 25 August 2011, ora 21:13
2259 citiri
Cat de mult se aseamana Gates, Jobs si Zuckerberg

Cand spui Apple, spui de fapt Steve Jobs. Cand spui Microsoft, spui de fapt Bill Gates. Iar cand spui Facebook, spui de fapt Mark Zuckerberg. Acestea sunt, fara indoiala, cele mai puternice personalitati din lumea tehnologiei, care au ajuns sa se confunde cu business-urile carora le-au dat viata si care au devenit personaje iconice in industrie.

Povestile lor de viata sunt cu adevarat fascinante. Le-am sumarizat, pentru a prezenta o comparatie intre stirea zilei de ieri (retragerea lui Bill Gates de la conducerea Microsoft), stirea la propriu a zilei de azi (retragerea lui Steve Jobs de la conducerea Apple) si stirea zilei de maine (doar nu credeti ca Mark Zuckerberg va ramane pana la moarte in fruntea Facebook).

Steve Jobs, sau omul care gandeste diferit

S-a nascut in San Francisco in 1955. Nu s-a innebunit dupa scoala, astfel ca a abandonat facultatea dupa doar un semestru. In 1974 s-a angajat la Atari, apoi a pleacat in India. Devine budist practicant. In 1976, la varsta de 21 de ani, Steve Jobs infiinteaza Apple. In 1985, Jobs este inlaturat de la conducerea Apple.

In 1996, Steve Jobs revine la compaina sa de suflet unde impune introducerea unor noi produse care au un succes imens la public: iMac, Mac OS X etc. Adevarata lovitura este data de Jobs in 2007 cand Apple lanseaza iPhone, primul telefon cu touchscreen capacitiv. Urmeaza lansarea tabletelor iPad, care impun un nou trend pe piata portabilelor.

Steve Jobs s-a retras de la conducerea companiei chiar astazi la 56 de ani, din cauza unor probleme grave de sanatate, respectiv un cancer la pancreas cu care se lupta din 2004.

Bill Gates, sau filantropul monopolist

S-a nascut in 1955 in Seattle. Ca si "adversarul" sau, Steve Jobs, Gates a renuntat la facultate pentru propria afacere. In 1977, cand Gates avea 22 de ani, Microsoft capata statut si devenea in timp una dintre cele mai mari companii tehnologice din lume.

Bill Gates a plecat de la conducerea Microsoft in 2008, la 53 de ani.

Mark Zuckerberg, sau omul din spatele retelei

S-a nascut in anul 1984 in White Plains, New York. In timpul studiilor la facultatea de informatica, in 2004, a infiintat Facebook si cativa ani mai tarziu ajungea pe prima pagina a revistei Forbes, care ii estima averea la 6,9 miliarde dolari.

Are 27 de ani si nu are planuri sa se retraga prea curand de la conducerea companiei sale.

Citeste si despre viata lor personala, controversele pe care le-au starnit si cum i-a rasfatat media, totul in articolul Cat de mult se aseamana Gates, Jobs si Zuckerberg pe Hit.ro.

Citeste si:
Interzis pe Facebook, Twitter și Youtube, Donald Trump își lansează propria rețea de socializare pentru „a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor"
Interzis pe Facebook, Twitter și Youtube, Donald Trump își lansează propria rețea de socializare pentru „a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor"
Donald Trump a anunţat miercuri lansarea propriei reţele sociale denumită "Truth Social", după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat...
Facebook, amendat uriașă de la autoritatea britanică a concurenţei. ”Este pentru prima oară când o întreprindere refuză cu bună ştiinţă să furnizeze toate informaţiile”
Facebook, amendat uriașă de la autoritatea britanică a concurenţei. ”Este pentru prima oară când o întreprindere refuză cu bună ştiinţă să furnizeze toate informaţiile”
Autoritatea britanică a concurenţei (CMA) a amendat cu 50,5 milioane de lire sterline gigantul reţelelor de socializare Facebook, în cadrul fuziunii cu Giphy, din cauză că a continuat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
sanziana
rank 5
Toti sunt taiati imprejur