Ce tehnologii ar putea sa dispara in 2011?

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 20:22
4050 citiri
Ce tehnologii ar putea sa dispara in 2011?

A trecut vremea masinilor de scris, a modemurilor prin dial-up si a CD playerelor. In prezent exista si alte tehnologii care, desi ne-au servit cu loialitate zeci de ani, ar putea deveni inutile in 2011.

Printre ele se numara si cablul TV, care incepe sa devina inutil daca nu are atasata si o conexiune la Internet.

Companiile care furnizeaza tehnologie stiu ca inovatia este singura cale catre progres, motiv pentru care suntem constant asaltati de aparitia noilor gadgeturi. Pe masura ce ne preocupam de noile app-uri pentru iPhone sau ne schimbam computerul cu o tableta, uitam de tehnologiile vechi, care, desi au avut o perioada de glorie, nu ne mai sunt utile.

Cablul TV

In aceasta categorie poate intra si cablul TV. Stim ca moartea televiziunii a fost prezisa inca de la aparitia Internetului si, cu toate acestea, ramane tare pe pozitii. Insa de una singura se pare ca nu are sanse sa reziste, avand in vedere ca majoritatea abonamentelor la cablu vin in prezent si cu o conexiune la Internet.

Companiile care ofera abonamente TV nu sunt privite cu ochi buni, si nu doar la noi: de cele mai multe ori instaleaza un monopol si ofera cate 200 de programe, toate cu continut foarte prost. Clientii nu au de ales cand vine vorba de cablu TV, insa Internetul schimba acest lucru, creand competitie intre companii: fiecare vine cu propria oferta, iar diferenta o fac pretul si abonamentul de Internet.

Telefonul fix

Telefonul fix este deja o factura de platit la care multi au renuntat, iar altii se gandesc foarte serios sa renunte. Telefoanele mobile au ajuns deja la milioane de utilizatori din lume, iar expertii spun ca, pe viitor, telefonul va fi doar mobil si va veni impreuna cu un abonament la Internet. Singurul avantaj pe care il ai daca pastrezi telefonul fix este ca nu se pierde semnalul, in cazul in care nu exista curent electric.

Laptopurile si notebookurile?

Desi sunt folosite pe scara larga, laptopurile si notebookurile sunt vazute de multi ca fiind o tehnologie de tranzitie, care aminteste cumva de capacitatea PC-urilor performante si mobilitatea telefoanelor din ziua de azi.

Specialistii sunt de parere ca, pe masura ce companiile vor incepe sa fie din ce in ce mai mobile, vor oferi angajatilor care lucreaza pe teren telefoane mobile performate care le permit sa faca tot ce puteau face si pe computer. In prezent, pe telefonul mobil poti sa navighezi pe Internet, sa faci poze, sa stochezi si sa transferi informatii: de ce mai e nevoie de laptop?

Hard disk-urile

Daca dispar laptopurile, iar telefoanele devin principalele dispozitive de lucru, in mod evident acestea nu pot sustine cantitatile mari de informatii pe care le poti stoca pe un hard-disk. De aceea, acestea ar putea disparea, iar intreaga activitate pe Internet s-ar putea desfasura utilizand doar programe care stocheaza informatiile pe serverele lor precum Facebook, Google, Amazon sau altele. Practic, cele mai utilizate programe devin browserele.

Browserul devine sistem de operare

In cazul in care aceste schimbari au loc, in mod inevitabil si interfata se va modifica: browserul va ajunge sa inlocuiasca practic sistemul de operare al computerelor, avand in vedere ca nu ai nevoie de mare lucru, in afara de posibilitatea de a naviga pe Internet. Cei de la Google fac deja primul pas catre aceasta simbioza, creand un sistem de operare numit Chromei: un sistem simplist, care se bazeaza practic pe browserul Chrome.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#tehnologie dispare 2011, #tehnologii dispar 2011 , #tehnologie