Cum va evolua tehnologia in 2017: Ne asteapta un an palpitant

Sambata, 07 Ianuarie 2017, ora 20:19
20180 citiri
Cum va evolua tehnologia in 2017: Ne asteapta un an palpitant

Anul trecut a fost unul plin de realizari in domeniul tehnologiei, progrese importante fiind inregistrate in special in ceea ce priveste inteligenta artificiala si realitatea virtuala.

Potrivit unei analize Mirror, aceasta tendinta va continua si in 2017.

Chatbot-urile (asistenti virtuali care comunica prin text) au devenit noul camp de lupta pentru companiile din sectorul tehnologiei. Software-uri precum Amazon Alexa, Apple Siri, Microsoft Cortana si Google Assistant concureaza pentru a deveni noul "companion" al utilizatorilor de tehnologie.

Interactiunea cu astfel de sisteme poate parea nefireasca la inceput, insa pe masura ce ele sunt integrate in tot mai multe dispozitive, iar tehnologia privind inteligenta artificiala se imbunatateste, ar putea fi vazute ca o modalitate mai intuitiva de a accesa diverse servicii comparativ cu utilizarea unui ecran tactil, considera sursa citata.

Anul acesta am putea asista la raspandirea realitatii virtuale in randul publicului larg, datorita lansarii unor produse precum Oculus Rift, HTC Vive si PlayStation VR.

Preturile sunt in continuare uriase, insa pe masura ce devin disponibile mai multe optiuni de divertisment care folosesc aceasta tehnologie, iar competitia pe piata este in crestere, vor deveni mai accesibile.

Realitatea augmentata, care a intrat intr-un regres dupa ce Google a intrerupt productia pentru ochelarii sai inteligenti in 2015, a cunoscut un reviriment anul trecut, datorita succesului Pokemon Go. Mai multe companii, printre care si Apple, promit sa exploreze mai serios aceasta tehnologie in 2017.

Anul acesta marcheaza si a zecea aniversare a iPhone-ului si observatorii se asteapta ca Apple sa prezinte in 2017 un telefon care sa se ridice la inaltimea ocaziei.

Principalul sau rival, Samsung, va trebui sa faca eforturi mari pentru a-si reveni in urma scandalului exploziv cu Galaxy Note 7.

Au avut loc deja primele experimente cu drone si roboti care livreaza bunuri si ne putem astepta la continuarea lor in 2017.

O alta tehnologie care se dezvolta rapid este cea a masinilor autonome, iar anul acesta am putea vedea primul serviciu public de taximetrie driverless.

Scena politica, in vizorul hackerilor

Ca urmare a situatiei politice create de votul pentru Brexit si de victoria lui Donald Trump in alegerile prezidentiale din SUA, mai multi activisti s-ar putea muta in mediul online, folosind arme cibernetice pentru a influenta alegerile sau pentru a ataca sistemele informatice ale guvernelor.

Industria de securitate cibernetica trebuie sa fie pregatita sa riposteze cu noi metode de identificare online, care sa fie mai sigure decat parolele, tinand cont de incidentele de anul trecut.

Nici spatiul nu este neglijat de publicatia britanica. Proiectele unor companii precum Blue Origin and Space X vor ajuta la reducerea costurilor calatoriei in spatiu si vor aduce mai aproape perspectiva unei misiuni umane pe Marte in urmatorii 20 de ani, anticipeaza sursa mentionata.

Citeste si:
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocat, despre cererea de azil politic a lui Oprescu în Grecia: ”Cum e posibil să spună că România îl persecută politic?”
Avocatul Adrian Cuculis a dat detalii referitoare la cererea controversată a lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, prin care a solicitat azil politic în Grecia. "Cum credeți că este...
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu surprins în imagini la instanța din Atena. Ce le-a răspuns judecătorilor, întrebat dacă vrea să se întoarcă în România
Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, rămâne în arest în Grecia până când va fi luată o decizie în privința extrădării în România, unde a fost condamnat la 10 ani de...