Ziare.com

Dezastre ale tehnologiei care pandesc omenirea in viitor

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 12:52

   

Dezastre ale tehnologiei care pandesc omenirea in viitor
In onoarea sfarsitului fericit al inca unui an, reviste Time a realizat un top al dezastrelor tehnologice despre care s-a scris sau care au devenit subiectele unor filme de Hollywood, dar care ar putea sa aiba loc in anul ce urmeaza.

Revolta robotilor. Desi evenimentele din filmul "Terminator 3" ar fi trebuit sa aiba loc in 2004, o revolta a robotilor nu este exclusa in viitorul apropiat.

Desi inca intr-un stadiu incipient, robotica atrage din ce in ce mai mult atentia oamenilor de stiinta, care se intrec in batalia pentru crearea celui mai performant robot cu inteligenta artificiala.

Y2K. La sfarsitul anului 1999, oamenii se temeau ca PC-urile din intreaga lume se vor reseta, deoarece nu erau "invatate" sa treaca in anul 2000.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Acest lucru nu s-a intamplat, in mare parte multumita specialistilor care au dezvoltat programe de reparare. Cu toate acestea, frica de a ramane fara tehnologie peste noapte sta ascunsa in subconstientul uman.

Letargia cauzata de avansul tehnologic. Viata a devenit mult mai usoara, odata cu aparitia noilor gadgeturi. Este greu sa ne imaginam viata fara Internet sau smartphone-uri.

In cursa pentru simplificarea vietii, am creat insa o serie de noi probleme, printre care epidemia de obezitate. Nu am atins letargia afisata in filmul de animatie Wall-E, dar ne indreptam in acea directie.

Citeste mai multe despre Dezastre ale tehnologiei care pandesc omenirea in viitor pe Business24.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4073 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor