Ecranul flexibil, care se infasoara pe mana (Video)

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 09:26
3099 citiri
Ecranul flexibil, care se infasoara pe mana (Video)
Foto: flexenable.com

O firma din Marea Britanie a prezentat la evenimentul Mobile World Congress din Barcelona un prototip al unui ecran flexibil, ce se poate infasura pe mana.

Cei de la FlexEnable sustin ca tehnologia poate aparea pe piata in maximum 18 luni, avand in vedere ca se afla deja in discutii cu cateva companii ce produc componenta hardware pentru a o implementa in produsele lor, transmite The Verge.

Prototipul foloseste tranzistori de plastic, ce asigura flexibilitate ecranului OLCD (organic liquid crystal display).

LG prezinta un ecran uluitor, care se ruleaza ca o foaie de hartie (Video)

FlexEnable sustine ca ecranele cu aceasta tehnologie pot atinge aceeasi rezolutie ca cele LCD, consumand aceeasi cantitate de energie.

Tranzistorii pot fi "infasurati" peste aproape orice obiect, astfel ca tehnologia se poate extinde si la alte produse in afara de smartphone-uri.

Prototipul prezentat la Barcelona nu se afla intr-o faza avansata, astfel ca nu poate rezista la infinit la indreptare si indoire.

Nu este singurul prototip al unui ecran flexibil. Mai multe companii au incercat sa faca astfel de produse, printre care LG si Samsung.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#ecran flexibil, #display flexibil, #ecran flexibil Barcelona, #ecran flexibil MWC , #tehnologie