Ziare.com

Eric Schmidt: Tehnologiile viitorului rezolva problemele prezentului

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 18:29

   

Eric Schmidt: Tehnologiile viitorului rezolva problemele prezentului
Eric Schmidt, fost CEO al grupului Google, a creionat portretul unui viitor tehnologic ce va reusi sa rezolve numeroase probleme actuale, pe scena evenimentului Mobile World Congress de la Barcelona.

Privind cu ochii mintii catre orizonturile tehnologice de maine, Schmidt a subliniat ca o serie de neajunsuri actuale prezente la nivelul libertatii de exprimare, comunicare si nu in ultimul rand de creatie si progres isi au o cheie de rezolvare in proiectele avangardiste dezvoltate de laboratoarele informatice, relateaza Webnews.

In opinia sa, pe lista acestora se inscrie si cenzura dictatoriala, care poate fi combatuta gratie raspandirii pe scara larga a dispozitivelor in masura sa interactioneze intre ele pe plan local, fara a avea neaparat nevoie de conectare la Internet.

Potrivit previziunilor lui Eric Schmidt, progresul tehnologic va marca evolutia tuturor straturilor societatii, care vor putea fi clasificate in trei categorii, in functie de instrumentele informatice de care dispun.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In prima categorie se vor regasi cei ce imbratiseaza inovatia tehnologica la 360 de grade conectati constant la universul Web si dispunand de facilitati care azi ar putea fi considerate de domeniul filmelor SF, dar care sunt menite sa se transforme cat de curand in realitate.

Acestia vor fi urmati de categoria persoanelor care vad in tehnologie un instrument util de lucru, fara a incuraja insa un raport prea strans cu acest univers avangardist.

Cea de-a treia categorie va fi alcatuita din persoanele care nu vor dispune de acces la Internet sau vor intampina dificultati deosebite pentru a putea mentine deschis un canal de corespondenta cu celelalte doua categorii.

Fara a uita sa precizeze ca automobilele fara sofer se apropie cu pasi repezi de momentul lansarii pe piata internationala, Schmidt a deschis fara indoiala fereastra catre o spectaculoasa lume a viitorului, care ar putea fi mult mai aproape de noi decat ne imaginam in acest moment, subliniaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5747 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor