Fara tabla si caiete: Prima clasa digitala din Romania

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 17:00
4025 citiri
Fara tabla si caiete: Prima clasa digitala din Romania

Ministrul Educatiei Nationale (MEN), Remus Pricopie si presedintele Samsung Electronics Romania, Young Lak Jung, au inaugurat marti, 17 septembrie, prima clasa digitala din Bucuresti, de la Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu".

La inaugurare a participat si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reconditionarea completa si utilarea clasei a fost realizata de Samsung, in baza Protocolului semnat in vara acestui an de catre MEN si compania sud-coreeana.

La eveniment au fost prezenti si primarul sectorului 3, Robert Negoita, si inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

"Ceea ce se intampla astazi, aici, are legatura cu prezentul acestei generatii, care este familiarizata cu dispozitivele digitale, iar acest proiect le ofera elevilor oportunitatea de a studia asa cum isi doresc. Asistam la o schimbare fundamentala a filosofiei claselor, in care elevii interactioneaza si primesc feed-back in timp real", a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu" este prima dintr-o serie de trei care beneficiaza de dotarile specifice Smart Classroom, in baza parteneriatului dintre minister si Samsung.

Partneriatul are ca obiectiv amenajarea unor sali de clasa de tip Smart in liceele din Bucuresti, Timisoara si Iasi, cu echipamente IT de ultima generatie, se mai arata in comunicat.

In cadrul liceului "Nicolae Kretzulescu", unul dintre laboratoarele de informatica a fost reconditionat complet si dotat cu mobilier si echipamente performante: 31 de tablete Galaxy Note 10.1, 31 de tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV si un Ebord 65. Elevii vor avea oportunitatea de a testa echipamentele pentru cursul optional "Junior Achievement".

Smart Classroom este un concept care apartine companiei Samsung Electronics Romania si presupune crearea unei clase utilata complet cu material si accesorii digitale de inalta performanta, ca baza pentru invatare.

C.S.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#clasa digitala scoala Romania, #Samsung clase elevi Romania , #tehnologie