Fictiunea devine realitate: Casca prin care te vei putea intelege cu oricine, in orice limba din lume (Video)

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 20:22
13409 citiri
Fictiunea devine realitate: Casca prin care te vei putea intelege cu oricine, in orice limba din lume (Video)
Foto: Captura Youtube/Waverly Labs

Intr-o lume tot mai globalizata si conectata, se intampla adesea sa se intalneasca, fizic sau virtual, oameni care nu vorbesc aceeasi limba. Insa un dispozitiv inteligent ii va ajuta pe oameni sa se inteleaga cu oricine, in orice limba.

Cu ajutorul unei casti numite Pilot si a unui smartphone, oamenii vor putea intelege tot ce se vorbeste in jurul lor, fiindu-le oferita o solutie de traducere vocala, in timp real, a frazelor dintr-o limba straina.

Ati putea spune ca pentru asta a fost deja inventat Google Translate. Asa este, insa autorii proiectului de la Waverly Labs vin cu o solutie mai practica. In casti, vorbele rostite in apropiere sunt traduse in ureche pe loc, printr-o voce sintetizata.

Ideea i-a venit fondatorului firmei, americanul Andrew Ochoa, cand aceasta s-a intalnit cu o frantuzoaica. Nu se cunoaste continuarea povestii, insa bariera limbii i-a provocat fara indoiala americanului o mare dorinta sa gaseasca o solutie sa comunice eficient in orice situatie.

Dispozitivul functioneaza cel mai eficient daca este folosit doar intre doua persoane care poarta o casca Pilot. Cuvintele vor fi traduse instantaneu, permitand astfel interlocutorilor sa se inteleaga, fara sa stie limba partenerului de conversatie.

Marele avantaj oferit de Pilot este ca solutia poate functiona indiferent de loc si chiar fara o conexiune la Internet, lucru care s-ar putea dovedi extrem de util in zone retrase de pe glob.

Aflat in lucru de peste doi ani, Pilot ar urma sa fie pus in vanzare in acest an, fiind disponibil in trei culori (alb, negru si rosu). Pachetul va cuprinde o pereche de casti, fiecare cuprinzand un Pilot traducator, si o a doua, care va putea fi utilizata ca simpla casca standard, pentru a asculta muzica sau prelua apeluri, totul evident wireless.

Preturile anuntate sunt intre 249 si 299 de dolari. Primele limbi intre care se va face traducerea vor fi engleza, spaniola, franceza si italiana, in scurt timp urmand sa fie disponibile si hindi, araba, limbi slave, din Asia de sud-est si Africa.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#casca traduce conversatie, #Waverly Labs caca translator , #tehnologie