Furukawa Electric LatAm si Intracom Telecom semneaza Parteneriatul Strategic pentru a adresa piata Internationala IoT si 5G

Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 15:45
1646 citiri
Furukawa Electric LatAm si Intracom Telecom semneaza Parteneriatul Strategic pentru a adresa piata Internationala IoT si 5G

Intracom Telecom, un furnizor global de solutii si sisteme de telecomunicatii, a carui subsidiara in Romania este Intrarom, a anuntat joi semnarea unui parteneriat strategic cu Furukawa Electric LatAm S.A. (Brazilia), o corporatie globala cu activitati diversificate, membra a Grupului japonez global Furukawa Electric Group.

Abordarea centrata pe client, atat a Intracom Telecom precum si a companiei Furukawa, impreuna cu istoria indelungata si de succes in domeniile in care acestea activeaza, viziunea impartasita de a construi retele durabile, reducerea costurilor totale de implementare si operare precum si proiectarea unor solutii dedicate, capabile de a genera venituri suplimentare in domeniile IoT si 5G, sunt cateva dintre principiile care stau la baza acestui parteneriat.

Mai exact, acest parteneriat strategic se axeaza pe dezvoltarea de solutii integrate, de Fibra Optica si Tehnologii Radio, impreuna cu Furukawa Electric.

Furukawa Electric furnizeaza solutii GPON, WDM si de cablare, iar Intracom Telecom implementeaza solutiile sale de transport si acces radio, oferind operatorilor o gama mai larga de solutii pentru a adresa intr-un mod mai omogen infrastructura de transport fixa si mobila, cu optiuni de transmisiuni de mare viteza (multi-gigabit).

Capacitatea avansata de cercetare-dezvoltare a Intracom Telecom va sustine necesitatea particularizarii si chiar a proiectarii unor noi solutii software.

Ambele Grupuri vor sa creeze sinergii profitabile, in principal in America Latina precum si in regiunea iberica, prin mobilizarea prezentei acestora in pietele internationale.

Domnul Foad Shaikhzadeh, Presedintele si Directorul Executiv al Furukawa Electric LatAm S.A., a comentat: "Furukawa este foarte incantata sa anunte acest parteneriat cu Intracom Telecom. Obiectivul nostru este de a oferi servicii mai bune clientilor nostri care vor avea acces la cea mai buna solutie de tip One -Stop-Shop. Aplicatii precum IOT, Smart Cities, Industry 4.0, conectivitatea si transportul necesare sistemelor 5G precum si streamingul video, necesita retele hibride fibra-radio din ce in ce mai complexe. Astfel putem oferi suma dexteritatii fiecarei retele, fie cea a fibrei optice de banda ultralarga sau implementarea rapida si mai putin invaziva a infrastructurii oferite de solutia radio."

Domnul Mohamed Ahmed, Presedintele si Directorul Executiv al Furukawa Electric LatAm S.A., a declarat: "Suntem cu adevarat onorati sa incheiem un parteneriat cu Furukawa Electric. Unindu-ne fortele, ne propunem sa transformam piata globala, oferind servicii de imbunatatire a calitatii vietii, in drumul spre realizarea conceptului de cetatean digital. Asteptam cu nerabdare sa punem in aplicare cele patru decenii de experienta acumulata si succesul nostru international de-a lungul timpului in domeniul IT&C pentru a dezvolta solutii tehnologice care modeleaza viitorul oraselor inteligente. Combinarea tehnologiilor noastre inovative, impreuna cu capacitatile noastre de Cercetare si Dezvoltare, cu solutiile FTTx si portofoliul diversificat al afacerilor companiei Furukawa, creeaza o oferta unica pentru toti operatorii care se pregatesc pentru implementarea retelelor 5G precum si numeroaselor oportunitati pentru afacerile din domeniul non-telcom."

Despre Furukawa Electric LatAm S.A.

Furukawa Electric LatAm S.A. este o societate care face parte din Grupul Furukawa Electric Group.

Istoricul Grupului Furukawa a inceput cu peste 130 de ani in urma in Japonia. De atunci, Grupul s-a transformat intr-o corporatie globala cu activitati diversificate in domenii precum metalele, metalele usoare, telecomunicatii, sisteme automatizate, sectorul energetic, printre altele, creand o retea internationala de industrii care opereaza in Asia, America de Nord, Europa, Africa si America Latina.

Ea reflecta valorile sale ca o societate de excelenta, oferind produse si tehnologii care contribuie la dezvoltarea globala.

Furukawa are peste 1000 de afiliati si laboratoare moderne de cercetare, pregatite pentru a crea noi tehnologii si produse.

Pentru mai multe informatii vizitati www.furukawalatam.com.

Despre Intracom Telecom

Intracom Telecom este un furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, care activeaza de peste 40 de ani pe piata.

Intracom Telecom dezvolta solutii inovatoare in domeniile small-cell, transmisiuni wireless si acces wireless de banda larga, implementand cu succes in intreaga lume sistemele sale radio point-to-point si point-to-multipoint bazate pe cele mai avansate tehnologii IP.

Mai mult, societatea ofera un portofoliu competitiv de solutii software generatoarea de venituri pentru operatorii telecom si o gama completa de servicii IT&C, concentrandu-se inclusiv asupra unor domenii precum Big Data, retele convergente sau cloud computing de tip privat, public sau guvernamental.

Compania investeste sustinut in activitatea de cercetare-dezvoltare, dezvoltand produse de ultima generatie si solutii integrate capabile sa asigure indeplinirea cu succes a cerintelor clientilor.

Peste 100 in mai mult de 70 de tari la acest moment au ales Intracom Telecom pentru tehnologiile sale de ultima generatie.

Compania are peste 1.800 de angajati si detine subsidiare in Europa, Rusia si CSI Orientul Mijlociu si Africa, Asia si America de Nord.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.intracom-telecom.com.

Despre Intrarom

Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, si-a consolidat in mod constant pozitia de vendor important al pietei de telecomunicatii din Romania, si in prezent are aproximativ 275 de angajati si o suprafata industriala totala de 33.000 mp.

Sustinuta de o infrastructura solida care are la baza o investitie de 24 milioane de euro, experienta companiei acopera urmatoarele linii de business: solutii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, solutii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicatii personalizate si solutii pentru utilitati si banci, precum si productia de echipemante de telecomunicatii.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.intrarom.ro.

Eveniment Quarterly Report

Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
Regie autonomă obscură, pornită să cumpere cele mai scumpe modele iPhone. "Șase bucăți și-au tras, la 512 GB"
Regie autonomă obscură, pornită să cumpere cele mai scumpe modele iPhone. "Șase bucăți și-au tras, la 512 GB"
Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a renunțat la achiziția prin cumpărare directă a șapte telefoane mobile în valoare totală de 39.178 de lei, aproximativ 8.000 de euro,...
#parteneriat Furukawa Intracom , #tehnologie