Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hidroforul industrial - cum poti obtine un randament optim in alimentarea cu apa?

Advertorial
Vineri, 21 Decembrie 2018, ora 12:22
14108 citiri
Hidroforul industrial - cum poti obtine un randament optim in alimentarea cu apa?

Hidrofoarele reprezinta solutii accesibile pentru alimentarea cu apa in diverse cantitati, potrivite atat pentru gospodarii, cat si in uz industrial. Pentru fiecare aplicatie se gasesc sisteme performante care sa asigure necesarul de apa, in orice conditii.

Intrebuintarile hidrofoarelor sunt din cele mai diverse. Poate fi vorba despre irigarea gradinilor, alimentarea instalatiilor temporare cu apa, umplerea sau golirea rezervoarelor si a piscinelor, instalatii industriale cu caracter complex, vehicularea lichidelor care nu prezinta particule in suspensie.

De asemenea, poate fi folosit cu succes si pentru apartamentele de bloc, pentru a creste presiunea in retelele de alimentare cu apa curata.

Prin urmare, aceste echipamente electrice detin un rol extrem de important - in cele mai multe cazuri isi aduc aportul la atingerea unui randament optim. Perfect sigilat, un hidrofor industrial este scufundat in apa ce se doreste a fi pompata, bifand in acelasi timp rolul unui agent de racire.

Scopul principal este cel de a transporta cantitatile necesare de apa catre punctele dorite, la consumator, prin diferite cai.

Shop-einstal.ro, magazin online specializat in echipamente si produse de acest tip, pune la dispozitia celor interesati o gama larga de articole de vizeaza acest sector - hidrofoare de diverse tipuri, de la diferiti producatori.

Mai mult, pentru ca alegera sa se dovedeaza a fi una corecta, care sa satisfaca orice asteptare, specialistii din spatele site-ului shop-einstal.ro fac cateva sugestii ce garanteaza o selectie corespunzatoare.

Cum se clasifica hidrofoarele?

Inainte de a face orice alegere, este important sa se cunoasca tipurile de hidrofoare existente pe piata. Astfel atentia va fi orientata direct catre categoria corespunzatoare, iar procesul de alegere va deveni unul mai simplu si mai rapid.

Aceste echipamente se adreseaza unei arii extinse de intrebuintari:

Pentru gradina - este vorba despre acele sisteme care vin sub o constructie robusta si ergonomica, dar care in acelasi timp presupun o transportare si utilizare usoara. Manerul cu care vin insotit este responsabil pentru aceste facilitati. Pot fi realizate din inox sau fonta si sunt prevazute cu buton de pornire - oprire. Dincolo de calitatea materialelor, solutiile propuse pe shop-einstal.ro se remarca prin performantele inalte pe care reusesc hidrofoarele sa le ofere.

De suprafata - aceasta categorie de echipamente se adreseaza unor aplicatii cum ar fi: sisteme de irigatii de dimensiuni medii, sisteme pentru alimentarea cu apa curenta (spalatorii auto, cladiri rezidentiale), reteaua de alimentare cu apa curata prin cresterea presiunii, instalatii industriale complexe, sisteme de automatizare, grupuri de pompare, rezervoare, piscine etc.

Este vorba despre o linie de sisteme economice, ce se distinge prin eficienta. Hidrofoarele de suprafata sunt ideale, intrucat asigura functionara pompelor in regim automatizat.

Fie ca ne raportam la un hidrofor industrial sau la unul destinat utilizarii in regim industrial, este important ca seria de caracteristici pe care o prezinta sa acopere necesarul cel putin.

Iata deci, prin ce se remarca echipamentele propuse pe site-ul mentionat anterior:

- zgomotul produs de sistem este aproape insesizabil, datorita imersarii acestuia;

- nu este necesara amorsarea;

- se monteaza usor si sigur;

- nu este nevoie neaparat de un camin;

- riscul de condens este nul;

- functia de imersare vizeaza performanta racirii motorului si a sistmului integral;

- apa nu poate ingheta in vasul hidroforului.

Un sistem hidrofor dotat cu pompa submersibila, de pilda, trebuie sa includa un minim de componente pentru o functionare eficienta: vasul de expansiune, pompa submersibila in sine, presostatul, manometrul pentru presiune, racordul cu 5 cai si furtunul flexibil.

Important este ca alegerea sa se raporteze mereu la scopul in care urmeaza sa fie folosit un hidrofor. Fiecare sector are astfel modele specifice, unele putand fi utilizate exclusiv in lucrarile de irigatii limitate, in uz casnic sau gospodaresc.

Altele reprezinta solutii complexe pentru zone industriale diverse si prezinta caracteristici distincte, printre care putem mentiona puterea mare a motorului, un debit corespunzator si o presiune adecvata.

Un alt aspect demn de mentionat vizeaza numarul de porniri si de opriri. Este important ca acesta sa se poata efectua in functie de parametrii de lucru ce au fost determinati in fabrica, de catre producatori.

Astfel, necesita o mare atentie, intrucat o pornire brusca atrage dupa sine o serie de complicatii grave. O functionare defectuoasa poate cauza o multime de probleme si pagube, iar interesul consumatorului ar trebui sa fie de a tine la distanta astfel de eventuale defectiuni.

Prin urmare, alegerea unui hidrofor este o misiune ce trebuie realizata mereu cu maxima responsabilitate, pentru ca randamentul sa fie cel dorit. Cei interesati de hidrofoare industriale sau din alte categorii, produse cu un raport pret-calitate corect, pot consula site-ul shop-einstal.ro.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#hidrofor industrial , #tehnologie