IBM a dezvoltat o tehnologie care stie daca un angajat vrea sa-si dea demisia

Duminica, 07 Aprilie 2019, ora 14:25
8423 citiri
IBM a dezvoltat o tehnologie care stie daca un angajat vrea sa-si dea demisia
Foto: Pixabay

IBM a dezvoltat o tehnologie pe baza de inteligenta artificiala care poate prezice cu o acuratete de 95% daca un angajat intentioneaza sa-si dea demisia, a anuntat recent CEO-ul companiei, Ginni Rometty.

Tehnologia dedicata retinerii angajatilor a fost dezvoltata constant pe parcursul celor sapte ani de cand Rometty conduce IBM, companie pentru care lucreaza aproximativ 350.000 de oameni, a precizat aceasta pentru CNBC.

Tehnologia (predictive attrition program), dezvoltata de computerul Watson si pentru care compania detine un brevent, poate evalua cu precizie riscul ca un angajat sa-si paraseasca jobul si ajuta departamentului de resurse umane in eforturile sale de a-l retine.

Desi a refuzat sa dezvaluie ingredientul secret al programului, Rometty a mentionat ca succesul acestuia se datoreaza analizarii mai multor puncte de date.

Potrivit acesteia, nu a fost usor sa convinga conducerea companiei de eficienta instrumentului, dar eforturile au meritat, in conditiile in care, sustine Rometty, IBM a economisit pana acum aproape 300 de milioane de dolari in ceea ce priveste costurile asociate cu fluctuatia de personal.

Tehnologia face parte dintr-o serie de produse concepute in scopul promovarii unui nou tip de politica de resurse umane, unul dintre domeniile in care angajatii umani au nevoie de inteligenta artificiala pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite.

In cazul IBM, pe masura ce tehnologia a inceput sa fie implementata la scara larga, dimensiunea departamentului de HR a fost redusa cu 30% la nivel global. Potrivit lui Rometty, oamenii au ramas pe pozitii bine platite si sunt capabili sa desfasoare activitati mai importante.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#IBM inteligenta artificiala demisie angajati, #tehnologie resurse umane , #tehnologie