Imprimante și cartușe. Ce să știi înainte de a cumpăra?

Advertorial
Joi, 15 Iulie 2021, ora 17:43
5780 citiri
Imprimante și cartușe. Ce să știi înainte de a cumpăra?
imprimanta FOTO: pexels.com

Imprimantele sunt dispozitive care s-au reinventat și au devenit din ce în ce mai necesare, nu numai într-un spațiu de lucru, dar, de asemenea, în multe case.

În prezent pe piață poți obține mii de imprimante care oferă un număr mare de funcții, adaptându-se la toate mediile, profesiile și spațiile. Prin urmare, este necesar să luăm în considerare diverse elemente atunci când cumpărăm o imprimantă și să verificăm dacă caracteristicile acesteia se adaptează nevoilor noastre, la utilizarea pe care o vom oferi echipamentelor pentru a putea profita la maximum de ea.

Ce imprimantă să cumpăr?

Imprimantele au întotdeauna două prețuri, unul vizibil, iar celălalt ascuns, respectiv: prețul de achiziție al echipamentului și prețul pe copie al consumabilelor. Unii oameni cumpără o imprimantă ieftină și apoi sunt luați prin surprindere că imprimanta necesită consumabile excesiv de scumpe sau fără posibilitatea de a putea găsi multe cartușe compatibile.

Este important de reținut că, atunci când alegem o imprimantă, le putem clasifica în funcție de producători, tehnologie, funcționalități.

Producători de imprimante

Dacă clasificăm imprimantele după producători, trebuie remarcat faptul că cele mai bune imprimante sunt HP. Acesta este producătorul care face cele mai multe modele și vinde cel mai mult la nivel mondial. De asemenea, există imprimantele Epson sau Brother, deoarece au cartușe mai ieftine. Dar dacă vei folosi imprimanta foarte puțin, merită HP sau Canon.

Imprimante în funcție de tehnologia de imprimare

Când alegeți o imprimantă, aceasta poate fi de două tipuri:

Imprimantă cu jet de cerneală: sunt imprimante care utilizează cartușe de cerneală sau sticle de cerneală.

Imprimantă laser: Se poate spune că imprimantele laser sunt cele mai bune imprimante pentru documente, fiind imprimantele care utilizează tehnologia laser și pulberea de toner. Aceste imprimante se remarcă mai ales în versiunea de imprimantă laser monocromă, fiind cele mai vândute astăzi. Majoritatea birourilor și companiilor le folosesc în mod regulat pentru a imprima cele mai mari volume de muncă.

În concluzie, dacă ai nevoie de o imprimantă pentru utilizare într-un birou mic, acasă sau într-un birou mediu, o imprimantă cu jet de cerneală, multifuncțională și cu conectivitate wi-fi poate fi alegerea ideală pentru tine. Pe de altă parte, dacă cerințele tale includ un volum mare de lucru, este mai bine să optezi pentru imprimante laser. În funcție de tipul de imprimări, optează pentru o culoare sau monocrom, după caz.

Imprimante în funcție de funcțiile lor

În acest tip de clasificare, cele mai bune imprimante sunt cele multifuncționale și cele cu Wi-Fi, deoarece aceste două funcții ne ușurează viața.

În funcție de locul în care va fi instalată

O imprimantă pentru casă nu este la fel ca un computer pentru birou și nici toate birourile nu sunt la fel, datorită tipului de lucruri imprimate. Unele business-uri imprimă foarte mult cu laser monocrom, sunt companii care folosesc imprimanta doar pentru dosare, altele doar pentru facturi, firmele imobiliare imprimă afișe ale locuințelor cu calitate fotografică.

Compatibilitate și conectivitate

Un punct foarte relevant la achiziționarea unei imprimante este conectivitatea și compatibilitatea. Practic, nu faci nimic cu un dispozitiv pe care nu îl poți utiliza pe computer deoarece nu ai sistemul de operare corect sau ai o versiune veche.

Este esențial să acorzi atenție compatibilității produsului, dacă poate fi folosit cu sistemul tău de operare și să știi cât de ușor este de instalat.

La fel, conectivitatea devine relevantă, adică modul în care poți trimite fișierele pentru a le imprima. În zilele noastre, poți obține imprimante care doar prin conectarea la telefonul mobil pot tipări ce ai nevoie, fără cabluri, fără programe, fără complicații.

Imprimante compacte, moderne sau tradiționale

Ai un birou mic, iar spațiul într-adevăr nu este un lucru cu care te poți lăuda? În acest moment, este important să cauți imprimante de dimensiuni compacte, care îți pot oferi tot ce ai nevoie fără a ocupa mult spațiu. De asemenea, anumite modele pot fi mai plăcute din punct de vedere estetic decât altele.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#imprimanta, #alegere imprimanta , #tehnologie