Ziare.com

Inca un pas inainte pentru Inteligenta Artificiala. Incepe sa inteleaga oamenii din ce in ce mai bine

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 11:09

   

Inca un pas inainte pentru Inteligenta Artificiala. Incepe sa inteleaga oamenii din ce in ce mai bine
Pe unii, Inteligenta Artificiala (AI) ii sperie, altora le da incredere. Cert este ca aceasta evolueaza, ca vrem sau nu.

Iar cea mai recenta reusita a sa nu este una peste care sa se poata trece usor cu vederea. Dupa o simpla ascultare a vocii cuiva, AI ii poate genera chipul, arata Live Science.

Cu destul de multa precizie isi poate da seama de gen, etnie sau varsta, dar deocamdata trasaturile specifice ale unui individ sau altul nu le poate ghici.

Programul Speech2Face, antrenat prin ascultarea a peste 100.000 de clipuri in care oameni ddin intreaga lume vorbesc, genereaza ceea ce poate fi numit un sablon, dar e un inceput promitator, spun oamenii de stiinta.

Mai are de lucrat la chipurile celor care vorbesc intr-o limba straina, caz in care greseste cand e vorba de etnie, se arata intr-un raport publicat de jurnalul arXiv.

Citeste si Te-ai saturat de colindele vechi? Inteligenta Artificiala tocmai a compus unele noi (Audio)

A.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6433 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incepe sa inteleaga oamenii din ce in ce mai bine

si nu va sperie lucrul acesta deloc ?

 

oare?

- pe mine ma sperie "inocenta intelectuala "a guvernantilor nostrii! daca insumezi IQ -ul celor 35 de ministri si 65 de secretari de stat nu cred ca obtii un numar cu 4 cifre

Deocamdata, oamenii inteleg ce este AI si cum poate fi profitabila.

Mai complicat va fi cand oamenii nu vor mai intelege ce este AI si cum se pot proteja. Speech2Face este o jucarie interesanta. Dar recunoasterea faciala este deja activa in China si fara discutie in alte tari care trebuie sa-si supravegheze populatiile. Si de asta ar trebui sa va puneti deja cateva intrebari legate de protectia sferei private.

 

Aug. 2018

... Ruslan Tsalikov (viceministrul rus al apărării): "este imposibil să evităm folosirea inteligenței artificiale in scopuri militare și, ca atare, va trebui să luăm fața altora".
30 mai 2019, Putin: "am spus-o și o repet: cine va avea monopolul asupra IA va stăpani lumea"
11 febr 2019: Trump a semnat ordinul executiv de lansare a inițiativei americane in domeniul IA. La acel moment alte 18 țări aveau o strategie definită in materie de IA.

 

definitia IA e ilogica

IA este lipsita de Inteligenta in mod plenar, iar asta face din IA o exprimare Seaca, prin urmare si exprimarile atasate oricarei ecuatii de miscare generata de o IA vor fi asemenea, adica Seci in mod plenar.

IA poate doar copia o exprimare a Inteligentei, ea nefiind capabila sa genereze Inteligenta. Mai altfel spus, IA e lipsita de Genialitate.

Inteligenta se exprima Genial si doar asa, iar Inteligenti sint exclusiv Genialii, adica cei care aduc Noul in lumea mare, aceste Miscari fiind unice, aceste exprimari...geniale putind fi deduse exclusiv folosind logica inversa.

Ceea ce face IA...pina la urma!, e sa suplineasca logica inversa prin deslusirea Calapodului pe care Creatia il Foloseste. Facind asta va tinde sa suprapuna Efectul, pe care Calapodul il disponibilizeaza, peste Cauza, generind o Ecuatie a Realitatii.

Cauza si Efectul una sint, daca scoti Timpul din Ecuatia Dinamicii Creatiei.
IA nu va scoate Timpul din aceasta ecuatie ci va translata exprimarea Timpului proprie exclusiv Granitei Creatiei, care e e la nivel cuantic, in ecuatia Realitatii, Disponibilizind 'Tot Timpul' oricarui proces Cauza-Efect care defineste Ralitatea. Atita tot ca 'Tot Timpul' ala de pe Granita Creatiei inseamna...'Lipsa Timpului' in Realitate. Mai altfel spus, atunci cind in Timpul lui Planck tinzi sa 'indesi' 'Tot Timpul', Gestatia unui proces Cauza-Efect care Defineste Realitatea tinde sa nu se mai exprime, Cauza si Efectul tinzind sa se suprapuna.
Cunoasterea Fundamentala despre Dinamica Efectelor manifestate in Creatie, Cunoastere care tinda sa suprapuna Cauza ( primara ) peste Efect ( -ul primar ) tinde sa Disponibilizeze Cunoastere despre ecuatia unui Perpetuum Mobile.

IA, adica cea mai Desteapta... chestie din Creatie, dar care e, concomitent, lipsita plenar de Inteligenta, Radiografiaza Dinamica Naturii tinzind sa genereze o Copie a Ecuatie de Miscare a acesteia.
Doar o Copie a Dinamicii Naturii poate fi Definita pe pozitia 'vietii' unui Proces care isi poate spune ca tinde sa fie Perpetuu.

Tinde...tot asa cum Infinit tinde sa fie egal cu Zero.

Sau, mai altfel spus, Inteligenta, care in...Miscare defineste insasi Viata, tinde sa fie inlocuita cu Desteptaciunea Lumii,... dar Lipsita in mod plenar de Inteligenta, adica cu IA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor