Inovatie de la Motorola: Pastila care inlocuieste parola telefonului

Luni, 10 Iunie 2013, ora 16:26
2232 citiri
Inovatie de la Motorola: Pastila care inlocuieste parola telefonului
Foto: iStockphoto

Directorul de cercetare de la Motorola, Regina Dugan, a propus un nou tip de parola pentru protejarea informatiilor de pe telefoanele mobile: o pastila cu cip electronic, care trebuie inghitita zilnic.

"Autentificarea este un proces atat de iritant, incat mai mult de jumatate dintre oameni nu isi pun parole la smartphone-uri, desi acolo au informatii personale", a precizat aceasta, la o conferinta de presa.

In consecinta, una dintre alternativele prezentate de Motorola este o pastila speciala, care contine un cip electronic, scrie Mashable.com.

Odata inghitita, ea ajunge in stomac si functioneaza ca un electrolit ce activeaza bateria cipului. El are si un buton de oprire/pornire, generand astfel semnale asemanatoare cu o electrocardiograma.

Astfel, corpul uman va functiona ca un imens jeton de autentificare.

Deoarece organismul nostru conduce electricitatea, autentificarea poate fi facuta cu o simpla atingere. Asadar, doar poti deschide telefonul mobil sau laptopul doar daca iti pui un deget pe el.

Senzorii digestivi au primit permisiunea autoritatilor de reglementare a medicamentelor din Statele Unite. Astfel de dispozitive sunt produse de compania Proteus Digital Health si sunt folosite pentru a monitoriza cu exactitate orele sau zilele in care utilizatorii iau medicamente.

Insa dilema pentru Motorola este daca intr-adevar o astfel de pastila reprezinta chiar o inovatie, pentru ca va fi digerata de acizii din stomac, astfel ca trebuie luata in fiecare zi.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Motorola pastila parola telefon, #pastila parola telefon, #Motorola parola telefon, #parola telefon, #parole telefoane , #tehnologie