Masca nu ascunde cine esti: Tehnologia care-ti recunoaste chiar si fata acoperita

Luni, 27 Aprilie 2020, ora 08:20
4057 citiri
Masca nu ascunde cine esti: Tehnologia care-ti recunoaste chiar si fata acoperita
Foto: captura video YouTube/Corsight

Firma israeliana Corsight AI, care a dezvoltat o tehnologie de recunoastere a fetelor acoperite cu masti, ochelari sau ecrane de protectie, a atras 5 milioane de dolari de la Awz Ventures, un fond canadian specializat in tehnologii de spionaj si securitate.

Duminica, Corsight a anuntat ca va folosi fondurile pentru a promova platforma si a continua dezvoltarea acesteia, transmite Reuters.

In martie, compania chineza Hanwang Technology a anuntat ca a creat o tehnologie care poate recunoaste fetele oamenilor atunci cand poarta masti, asa cum procedeaza multi din cauza coronavirusului.

Corsight a anuntat ca ofera un sistem de recunoastere faciala capabil sa proceseze informatii oferite de camere video si care poate raspunde dificultatilor provocate de epidemia de coronavirus, in timpul careia o mare parte din oameni au fetele acoperite partial.

Tehnologia poate fi utilizata pentru a-i avertiza pe cei care nu respecta caarantina si ies in spatii publice purtand masti, potrivit Corsight.

Daca o persoana dintr-o organizatie este diagnosticata cu COVID-19, sistemul poate produce rapid un raport referitor la persoanele care s-au aflat in apropierea bolnavului, a aratat compania.

Corsight a mai spus ca are sisteme permanente instalate in aeroporturi si spitale europene, orase asiatice, departamente de politie si puncte de trecere a frontierei sud-americane.

Corsight, inregistrata la Tel Aviv, a fost infiintata la sfarsitul anului 2019 si are 15 angajati. Compania este o filiala a Cortica Group, care a atras peste 70 de milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologie de inteligenta artificiala.

Vezi si:

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#tehnologie recunoastere fete cu masca , #tehnologie