Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministerul Transporturilor interzice dronele aeriene cu aparatura de filmat

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 19:55
11375 citiri
Ministerul Transporturilor interzice dronele aeriene cu aparatura de filmat
Foto: jubileehotel.com.au

Un ordin de ministru care stabileste conditii precise pentru folosirea dronelor aeriene fara pilot a fost publicat in Monitorul Oficial. Printre altele, ordinul interzice folosirea dronelor cu aparatura de filmare montata pe ele.

Ordinul de Ministru al Transporturilor nr 8/2014 a fost publicat in Monitorul Oficial din 21 ianuarie 2014. Pe blogul razvanbb.ro, autorul acestuia sugereaza ca initiativa ministerului Transporturilor se indreapta impotriva celor care, avand astfel de drone echipate cu camere de filmat, au realizat filmari cu lucrarile de pe diferite segmente de autostrazi, aratand intarzierea sau lipsa de interes a constructorilor.

"Dronele astea de jucarie sunt usoare. Au sub 1 kg masa la decolare. Ceea ce, pentru un moment scurt, m-a facut sa ma bucur. Puteam in continuare sa ma plimb cu drona in portbagaj si sa ies sa filmez un peisaj sau ceva misto de pe marginea drumului. Dar nu, m-am inselat amarnic. Ordinul iti da voie sa zbori cu drone de sub 1 kg dar nu cumva sa ai o camera atasata ca e de rau. Partea asta chiar nu o inteleg. Au fost deranjati oare de filmarea lui Brylu cu inceputurile de autostrada?", scrie blogerul.

Ordinul prevede ca dronele sa aiba un certificat de inmatriculare, sa detina un certificat de tip si un certificat de navigabilitate, operatorul aeronavei sa fie certificat, sa detina un permis de zbor national emis de Autoritatea Aeronautica Civila Romana, iar aparatul sa fie asigurat.

Cei care detin drone cu masa mai mica de un kilogram pot sa le opereze fara toate aceste certificate si autorizari, cu conditia ca aparatele sa fie manevrate intr-o zona deschisa, fara constructii cu destinatia de locuinta, fara sa depaseasca 100 de metri pe inaltime si 150 pe orizontala si sa nu aiba aparatura pentru filmare sau transmisie de date montata pe ele.

A.V.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Ministerul Transporturilor interzicere drone filmare, #Ministerul Transporturilor drone interzise, #Ministerul Transporturilor drone camere filmare , #tehnologie