MUT - alegerea perfecta pentru proprietarii de ateliere mici

Advertorial
Vineri, 24 Iunie 2016, ora 11:36
6737 citiri
MUT - alegerea perfecta pentru proprietarii de ateliere mici

De ceva vreme, oamenii au devenit din ce in ce mai preocupati de modul de petrecere a timpului liber, gasind tot felul de hobby-uri creative.

Unii dintre ei aleg arta: fie picteaza, deseneaza, sculpteaza, fie sunt preocupati de crearea bijuteriilor sau obiectelor handmade.

Altii prefera sa colectioneze lucruri: monede, servetele, timbre, calendare si lista poate continua.

Unii oameni sunt preocupati de sport, iar in timpul liber joaca tenis, basket, volei, fotbal sau merg la sala de fitness, combinand utilul cu placutul.

Altii sunt preocupati de gastronomie, fotografie, cinematografie si alte asemenea.

Insa printre toti acestia exista o categorie aparte de oameni: cei interesati de a transforma hobby-ul lor intr-o mica afacere care sa-i ajute sa-si rotunjeasca veniturile, apeland la folosirea unor echipamente pe care nu orice este capabil sa le foloseasca.

Este vorba de cei preocupati de utilizarea utilajelor profesionale pentru hobby, asa-zisele masini combinate sau "MUT".

Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile, cei preocupati de MUT au de regula un atelier in care se ocupa de prelucrarea diverselor materiale, cum ar fi lemnul, in vederea obtinerii unor produse destinate uzului casnic sau comercializarii.

Poate fi vorba de decoratiuni interioare, foarte la moda in ultima vreme, poate fi vorba de unelte care se dovedesc de un real folos in gospodarie sau chiar de mobila.

Cert este ca gama echipamentelor si utilajelor de tip MUT se dovedeste destul de generoasa: masini combinate circular si freza, masini combinate universale, masini pentru slefuit lemnul si freza si lista poate continua.

De ce este bine ca detinatorii micilor ateliere sa aleaga MUT?

Proprietarii micilor ateliere este bine sa aleaga masinile combinate - MUT deoarece acestea se dovedesc o varianta compacta, usor de transportat si de manuit.

Daca, de exemplu, locuiti la bloc si nu aveti un atelier stabil, puteti apela la inchirierea unui spatiu pentru a va desfasura activitatea.

Desigur, va fi nevoie la un moment dat sa schimbati acest spatiu, iar in vederea acestui lucru este bine sa aveti un echipament cat mai compact.

Ce este bine sa alega mesterii: MUT noi sau second-hand?

Demn de precizat este si faptul ca MUT se dovedesc o alternativa mai putin costisitoare fata de alt gen de masinarii existente pe piata, indiferent daca sunt cumparate noi sau second-hand.

Iar in ceea ce priveste alegerea intre masini combinate noi sau secondhand, recomandat ar fi sa va ganditi cate de serioase sunt gandurile dumneavoastra privind atelierul de lucru.

Daca intentionati ca la un moment dat sa va extindeti afacerea, puteti opta pentru MUT noi, care sa ofere cat mai multe optiuni de lucru. Pe cand daca intentionati sa pastrati totul la stadiul de hobby, va puteti multumi si cu utilaje second.

Sau puteti aplica tactica pe care oamenii o folosesc in cazul autoturismelor: alegerea, mai intai, a unei masini second hand, iar apoi, inlocuirea acestei masini second hand cu un autovehicul nou.

Desigur, atunci cand situatia financiara este una mai stabila, astfel incat sa permita acest lucru.

De asemenea, este important de remarcat si faptul ca uneori MUT cumparate la mana a doua pot fi o alternativa mai buna calitativ decat cele noi.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#MUT masini combinate, #MUT second hand , #tehnologie