Ziare.com

NSA aduna milioane de poze pe zi de pe Net. Ce face cu ele

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 16:57

   

NSA aduna milioane de poze pe zi de pe Net. Ce face cu ele
Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA intercepteaza "milioane de imagini pe zi" pentru a le folosi intr-un program de recunoastere faciala, relateaza The New York Times, pe baza unor documente prezentate de fostul analist NSA Edward Snowden.

Pe langa utilizarea imaginilor pentru urmarire si identificare, o prezentare secreta in PowerPoint publicata de sursa mentionata, citata de Business Insider, arata ca NSA are in vedere si alte elemente de identificare: scanarea irisului, amprentele, vocea sau mersul.

NSA versus Snowden: Cine minte?

Nu este clar daca in baza de date a NSA se regasesc si poze ale americanilor si nici daca legea privind dreptul la viata privata ofera o protectie specifica pentru acest tip de monitorizare.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Snowden: Am fost antrenat sa fiu spion

Totusi, un reprezentant al NSA a spus pentru The New York Times ca este nevoie de o hotarare judecatoreasca pentru a a colecta imaginile cetatenilor americani.

In februarie, Guardian a relatat, citand, de asemenea, documente furnizate de Snowden, ca GCHQ colecteaza imagini interceptate din conversatiile pe webcam ale utilizatorilor Yahoo, la care ar fi avut acces si NSA.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2557 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor