O privire spre viitor: frigiderul in care te poti uita si cand esti la piata si robotul majordom de mare ajutor

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 12:43
4350 citiri
O privire spre viitor: frigiderul in care te poti uita si cand esti la piata si robotul majordom de mare ajutor
Foto: Indiegogo

Expozitia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas ne-a oferit saptamana aceasta ocazia de a arunca o privire asupra felului in care ar putea arata vietile noastre in viitor.

Alaturi de drona care poate transporta oameni, printre atractiile expozitiei s-au aflat robotul-majordom care poate preda yoga, frigiderul inteligent in care te poti uita cand esti la cumparaturi sau toaleta care se curata singura.

Ti-ar placea sa mergi la job cu un mini-elicopter? Prima drona din lume in care poti sa calatoresti (Video)

Samsung a prezentat la CES un frigider inteligent cu ecran urias de 21,5 inci pe usa, care functioneaza cu sistemul de operare Tizen al coreenilor si pe care il poti folosi inclusiv ca pe un televizor, relateaza PC Magazine.

Foto: Samsung

Este insa mult mai ingenios de atat. In interiorul frigiderului exista trei camere foto care pozeaza de fiecare data cand se inchide usa. Pozele pot fi accesate de pe smartphone atunci cand esti la cumparaturi, de exemplu, astfel incat sa stii exact ce ai de cumparat.

Si daca nu vrei sa mergi la magazin, frigiderul poate comanda mancare pentru tine, folosind o aplicatie de cumparaturi MasterCard. Pretul este estimat la 5.000 de dolari si produsul va fi disponibil din primavara.

Alpha 2, "primul majordom umanoid din lume", este controlat prin voce si te poate ajuta la treburile casnice, iti poate organiza agenda, poate stinge lumina sau le poate citi celor mici povesti inainte de culcare. Robotul a fost dezvoltat de compania chineza UBTech, care a lansat in noiembrie o campanie de finantare pe Indiegogo, in urma careia a strans peste 1,3 milioane de dolari, scrie Daily Mail.

Robotul, care functioneaza ca un smartphone, recunoaste vocea si chipul celui care vorbeste. Compania a anuntat la CES ca Alpha 2 va putea fi cumparat din martie, pentru 1.300 de dolari.

DietSensor le poate face viata mai usoara celor care vor sa stie exact cate calorii consuma chiar si atunci cand mananca la restaurant. Creat de o companie franceza, dispozitivul prezentat la Las Vegas foloseste un senzor molecular, SCiO, care analizeaza modul in care moleculele interactioneaza cu lumina pentru a analiza compozitia alimentelor.

Foto: DietSensor

De asemenea, iti ofera sfaturi cu privire la cate calorii, carbohidrati sau proteine ar trebui sa consumi la fiecare masa, arata Cnet.

Un alt produs prezentat la CES este toaleta smart care se deschide atunci cand te apropii de ea si care se curata singura de fiecare data cand tragi apa. In pofida pretului piperat, de 9.800 de dolari, au fost vandute peste 40 de milioane de unitati din versiunile anterioare.

Foto: Toto

Potrivit firme producatoare, Toto, prototipul se afla inca in faza de dezvoltare. Procesul de auto-curatare consta in folosirea unui dezinfectant special, in timp ce vasul de toaleta este prevazut cu un invelis realizat din zirconiu si dioxid de titan, explica BBC.

Hydrao este un dus inteligent prevazut cu LED-uri, care te informeaza cata apa ai folosit.

Dispozitivul se conecteaza la o aplicatie pentru iPhone sau iPad, care permite utilizatorului sa seteze trei tipuri de alerte, in functie de cantitatea de apa consumata. Capul dusului va afisa o culoare specifica atunci este depasit un prag setat, noteaza Mashable.

Foto: Hydrao

Hydrao este compatibil cu orice dus standard si nu are nevoie de baterii. In schimb, este prevazut in interior cu o mica turbina ce foloseste apa care curge prin el pentru a genera energie electrica.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#frigider inteligentm robot majordom, #CES 2016 , #tehnologie