Orasele din Romania ar putea sa urmeze un exemplu din SUA pentru eficientizarea sigurantei

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 09:54
1264 citiri
Orasele din Romania ar putea sa urmeze un exemplu din SUA pentru eficientizarea sigurantei
Foto: hikvision.com

Recent, o parte din ziarele din Romania au scris despre prinderea unui hot de biciclete din tara, care, in ciuda supravegherii video din blocurile de locuinte si in ciuda vecinilor vigilenti, a reusit, intr-o singura luna, sa sustraga cateva zeci de biciclete.

Hotul a fost ajutat de lipsa centralizarea deficitara a imaginilor din sistemele de supraveghere, dar si de neglijenta proprietarilor de biciclete.

La fel ca acest hot, in majoritatea oraselor din Romania exista cateva zeci sau chiar si sute astfel de infractori. Exista solutii pentru oprirea lor insa, este nevoie si de aportul autoritatilor.

Spre exemplu, magazinul de sisteme de supraveghere SKUT.ro a propus o solutie care a prins de minune in Philadelphia, unul dintre cele mai mari orase americane. Acesta a cunoscut o scadere consistenta a numarului de infractiuni, dupa ce, in 2014, in centrele de recreere din tot orasul au fost instalate sisteme CCTV produse de Hikvision.

Rezultatele dintr-n oras cu peste 1,5 milioane de persoane au fost posibile cu ajutorul unui plan foarte bine realizat, cu o varietate mare de solutii in ceea ce priveste supravegherea si cu bunavointa din partea autoritatilor.

Cum s-a ajuns la eficienta dupa instalarea sistemelor de supraveghere din Philadelphia?

Evident, s-au urmat cativa pasi simpli. Printre acestia, s-a numarat descoperirea necesitatilor de supraveghere. Parcurile, terenurile de fotbail, scarile si locurile intunecate reprezentau zone periculoase, cu risc mare de infractiuni, asadar, s-a ajuns la concluzia ca aici ar trebui sa existe camere de supraveghere de buna calitate, care sa preia fiecare imagine si sa o centralizeze intr-un loc la care sa aiba acces autoritatile.

Dupa ce s-au descoperit toate necesitatile, s-a stabilit colaborarea cu Hikvision, cel mai mare furnizor de sisteme de supraveghere video din lume, care are capacitatea sa ofere o varietate uriasa de solutii in acest sens si care este prezent si in Romania prin skut.ro.

De ce s-a ales Hikvision?

Desi piata de sisteme de supraveghere este din ce in ce mai dezvoltata, iar numarul furnizorilor de camere de supraveghere este in continua crestere, cei de la Hikvision au marele avantaj de a fi cel mai mare furnizor.

Acest lucru vine la pachet cu o multime de beneficii, printre care putem sa enumeram experienta, varietatea foarte mare de produse, prezenta in foarte multe locuri din lume, in asa fel incat problemele si garantia fiecarui produs in parte sa fie rezolvate cu usurinta sau preturile mici, care sunt rezultatul unui volum foarte mare de camere si de solutii de supraveghere furnizate de aceasta companie.

De asemenea, aceste camere de supraveghere Hikvision sunt durabile, rezistente impotriva vandalilor si a intemperiilor si foarte flexibile in ceea ce priveste locul in care pot fi pozitionate.

Rezultatul din Philadelphia dupa instalarea sistemelor de supraveghere a fost unul cu adevarat impresionant, crescand increderea oamenilor in autoritati si ajutand la crearea unui mediu mai sigur pentru cei mici.

Cum s-ar putea aplica o astfel de solutie in Romania?

La noi in tara exista deja multe locuri unde camerele de supraveghere sunt deja instalate, insa problema consta in obtinerea imaginilor in cazul unui eveniment. O alta problema ar fi calitatea deficitara a imaginilor.

Orasele mari, precum Bucuresti, Cluj, Constanta sau Iasi, ar putea sa ia exemplul americanilor si sa dezvolte un sistem centralizat, cu camere montate in locuri cu antecedente infractionale, cum ar fi parcurile sau locurile mai intunecate.

Este adevarat, exista deja camere de supraveghere in marile intersectii, unde se stie ca sunt numerosi hoti de buzunare si pot aparea o serie de probleme. Nu doar locurile foarte aglomerate sunt insa periculoase, ci si cele mult prea putin circulate.

Solutia este una care nu trebuie sa scoata foarte multi bani din vistieria autoritatilor, in conditiile in care camerele de supraveghere sunt din ce in ce mai ieftine, nu genereaza niciun fel de probleme in ceea ce priveste instalarea si exista multi profesionisti care se ocupa strict de supravegherea video.

In plus, nu sunt necesare investitii serioase de administrare, dat fiind faptul ca solutiile Hikvision sunt rezistente pe termen lung si pot face fata unei supravegheri de buna calitate care sa se intinda pe mai multi ani de zile.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#camere supraveghere Hikvision, #sistem supraveghere camere , #tehnologie