"Orasul Tesla": Toate casele au panouri solare si produc mai multa energie decat folosesc

Duminica, 24 Iulie 2016, ora 09:08
31179 citiri
"Orasul Tesla": Toate casele au panouri solare si produc mai multa energie decat folosesc
Foto: YarraBend

In Australia, in apropiere de Melbourne, se construieste primul "oras Tesla".

Asezarea va avea 2.500 de locuinte, un mixt de apartamente si case, toate prevazute cu sisteme de iluminat si aparate electrocasnice eficiente energetic, cu panouri solare instalate pe acoperisuri si cu baterii Tesla pentru stocarea energiei generate de panouri, scrie Forbes.

Bateriile Powerwall, care promit independenta energetica pentru locuintele dotate cu panouri solare, au fost lansate de Tesla anul trecut.

Proiectul, numit YarraBend dupa numele raului Yarra din apropiere si dezvoltat de compania Glenvill, imbina aspecte ce tin de wellness si de inovatie tehnologica intr-o constructie eco-constienta care se intinde pe o suprafata de 16 hectare.

Se estimeaza ca locuitorii din YarraBend vor genera cu 80% mai putine deseuri si vor consuma cu 43% mai putina apa, ca urmare a structurii bazate pe principiile dezvoltarii durabile a viitoarei comunitati. Totodata, acestia vor putea sa isi alimenteze gratuit masinile electrice la statiile in localitate, in conditiile in care va exista un surplus de energie electrica.

In plus, locuitorii vor avea acces la internet de mare viteza, vor dispune de un administrator tehnic gratuit si vor putea folosi o aplicatie care le va furniza informatii utile precum orarele mijloacelor de transport in comun, meniurile restaurantelor care fac livrari si optiunile de ride-sharing.

"Oraselul" high-tech va fi intesat cu benzi pentru biciclisti si alei. Proiectul include numeroase spatii verzi, printre care si un parc suspendat care se va numi Paper Trail.

Vor exista, de asemenea, locuri de joaca pentru copii, sali de gimnastica si terenuri sportive.

In centru vor fi deschise magazine si restaurante, precum si incinte destinate expozitiilor si atelierelor de arta. Dezvoltatorii sustin ca YarraBend va deveni o destinatie culinara.

Locuitorii din YarraBend vor putea ajunge in centrul orasului Melbourne, la destinatii precum Piata Queen Victoria sau universitatea publica, cu autobuzele din apropiere, in doar 15 minute.

Chiar daca dezvoltatorii promit reduceri substantiale ale facturilor la utilitati, nu oricine isi va permite sa locuiasca in YarraBend.

Au fost scoase deja la vanzare 60 de case premium, iar preturile sunt cuprinse intre 1,48 de milioane de dolari australieni si 2,1 milioane de dolari australieni (1,12 milioane si 1,59 de milioane de dolari americani).

Cumparatorii se vor putea muta in ele la sfarsitul anului urmator.

*Foto: YarraBend

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#oras case panouri solare, #case baterii Tesla, #oras high tech , #tehnologie