Ziare.com

Previziuni uluitoare despre viitor: Lumea si tehnologiile dupa anul 2030

Joi, 11 Iulie 2013, ora 08:11

   

Previziuni uluitoare despre viitor: Lumea si tehnologiile dupa anul 2030
Datorita schimbarilor accelerate din societate vom asista la aparitia unor inovatii tehnologice destul de impresionante in urmatorii ani, care vor schimba lumea, ele fiind proiectate sa apara dupa anul 2030.

Sansa de realizare a tehnologiilor de mai jos este de 50-50. Printre cele mai previzibile se numara crearea inteligentei artificiale, prelungirea duratei de viata si calculatoarele cuantice, potrivit io9.

Asistentii personali artificiali

Microsoft a realizat conceptul Clippy, un asistent de birou. Mai recent, Apple a dezvoltat Siri pentru iPhone, un asistent vocal inteligent care poate raspunde la intrebari specifice.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Dar aceste lucruri sunt nimicuri pe langa ce va fi peste douazeci de ani. Ne putem astepta la niste asistenti personali care vor raspunde intr-un limbaj natural, 24 de ore din 24.

Vom avea posibilitatea efectuarii unor conversatii cu acestia. Ei vor sti totul despre noi, tendintele noastre, preferintele noastre si modul in care raspundem in anumite situatii. In consecinta, ei vor fi clonele noastre virtuale.

Oameni inconjurati de calculatoare

Daca astazi calculatoarele sunt prezente in masini, telefoane, jucarii sau chiar pe frigidere, in viitor aceste dispozitive vor fi practic peste tot. Le vom gasi in haine, in accesoriile de moda si chiar in lentilele de contact.

Asadar, prin 2030 vom fi complet inconjurati de calculatoare, dar vom fi extrem de constienti de prezenta lor.

Animalele virtuale

In urmatoarele decenii, vom fi capabili sa imitam creierul altor organisme, precum furnicile si albinele. Si cine stie, poate chiar creierul unor mamifere, precum soarecii.

Vor fi create animale virtuale, care in esenta vor "trai" in interiorul unui calculator. Si poate intr-o zi, aceste creiere digitale vor fi incarcate pe niste avatari robotizati.

Proiecte de geoinginerie pe scara larga

In viitorul apropiat se vor demara proiecte de geoinginerie. Deja 25 de oameni de stiinta au declarat ca a venit momentul sa inceapa sa gaseasca solutii reale de geoinginerie pentru a inversa emisiile de carbon. Solutia lor ar fi crearea unor nori stratocumulus care sa contina cantitati mari de particule de apa de mare.

Alte proiecte ar putea prevede crearea brazilor artificiali, amelioararea intemperiilor, fertilizarea oceanelor sau chiar controlul vremii.

Internet interplanetar

Cand cineva de pe Terra va ajunge pe Marte, la inceputul anilor 2030, primul lucru pe care il va face isi va configura o conexiune la Internet cu Pamantul. Exploratorii sau colonistii vor dori si vor avea nevoie de acces la informatii.

Robotii autonomi cu licenta de ucigasi

Cresterea numarului de masini ucigase autonome ne ofera o perspectiva sinistra si infricosatoare, dar in mod sigur se va intampla.

In ciuda apelurilor de a stopa realizarea unor soldati-robot care identifica si ucid oameni, liderii militari nu vor ezita sa foloseasca un robot, atunci cand viata unui om poate fi salvata.

Acestia vor depasi in cele din urma capacitatile umane, intr-o serie de domenii fizice si cognitive.

Mini-fabrici personale

In viitor, imprimantele 3D vor fi prezente in majoritatea caselor, asa cum sunt astazi DVD player-ele si imprimantele 2D. Astfel, capacitatea de a produce singuri produsele va afecta unitatile industriale. Aceste imprimante ar putea crea pistoale, vaccinuri, roboti si androizi.

Apa potabila din oceane

Desalinizarea la scara industriala este gata sa inceapa in anii 2030. Expertii prezic ca deficitul de apa dulce ar putea fi acoperit pana in anii 2020. De aceea, va exista posibilitatea ca apa potabila sa poate fi generata din apa oceanelor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6057 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vom bea apa din oceane,

Vin si bere din castane!

 

IT ...probabil multe joburi ...trai decent

Lasa meditatii
...romana, matematica ...viitor in ceata
...invata programare ...cariera vest

Cauta surse de informare extraScolare
O sursa posibila :
...
... ... ... http://oportun.3x.ro
...
Someri cu diploma (?) ...IT oportun
...

 

Vor fi tractoare cu 3 faruri !

La a meu i-a crescut si doua cornite !
Nu mai trebuie sa ne insuram. Mergem la mulgatoare automate !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor