Primul avion electric sportiv din lume a fost prezentat la Dubai

Duminica, 17 Noiembrie 2019, ora 12:47
4747 citiri
Primul avion electric sportiv din lume a fost prezentat la Dubai
Foto: captura video

Primul avion sportiv electric din lume a fost prezentat duminica, la Dubai, de Air Race E, un organizator de competitii aeriene sustinut de Airbus, care doreste sa isi dezvolte tehnologia aerospatiala ecologica.

Mai multe companii, intre care compania americana Uber Technologies, lucreaza la vehicule zburatoare electrice, pe fondul ingrijorarilor tot mai mari provocate de impactul transporturilor aeriane care folosesc carburanti fosili, transmite Reuters.

Luna trecuta, Boeing a anuntat un parteneriat cu brandul de automobile sport Porsche al grupului Volkswagen, pentru dezvoltarea unui concept de vehicul zburator electric, capabil sa transporte oameni in mediu urban.

Air Race E a anuntat ca avionul, numit White Lightning si prezentat la Dubai Air Show, va fi produs de compania Condor Aviation din Marea Britanie.

Avionul va utiliza un motor electric care poate atinge o viteza de circa 482 de kilometri pe ora, pe un circuit de 5 kilometri, la o altitudine de 10 metri.

"Seria de curse va oferi un spatiu de testare pentru inovatii si va accelera drumul catre calatoriile comerciale cu vehicule electrice", a declarat directorul general al Air Race E, Jeff Walkman.

Bateriile cu litiu instalate sub fuselajul avionului vor oferi energie timp de cinci minute la intensitate maxima si timp de 10 minute de zbor de rezerva la putere redusa, potrivit companiei.

Air Race E intentioneaza sa organizeze prima competitie de avioane electrice, prin lansarea seriei inaugurale de curse internationale, in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#avion electric sportiv Dubai Airbus , #tehnologie