Sase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 12:15
7454 citiri
Sase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp

Masini alimentate cu hidrogen, stingerea incendiilor cu ajutorul sunetului, internet pentru toti pamantenii sunt cateva dintre cele mai impresionante idei menite sa transforme viitorul omenirii, prezentate de BBC Science Focus.

Masini cu hidrogen si statii de reincarcare

Noul model Toyota Mirai (viitor in japoneza), care utilizeaza tehnologia celulelor de combustibil pe baza de hidrogen, va putea fi cumparat la sfarsitul acestui an, scrie Business Insider.

Insa exista in continuare cateva impedimente pentru ca o masina de acest fel sa fie practica, precum necesitatea de a stoca hidrogenul in rezervoare de inalta presiune sau infrastructura de alimentare deficitara.

Foto: Toyota

Din acest motiv, oamenii de stiinta britanici de la Science and Technology Facilities Council (STFC) lucreaza la dezvoltarea unor metode ieftine si facile pentru a obtine hidrogen, folosind amoniacul.

Trenuri aproape supersonice

Dezvoltat de miliardarul Elon Musk, conceptul Hyperloop este un tren de pasageri care va revolutiona transportul asa cum il cunoastem in prezent. Hyperloop poate atinge viteza de 1.200 de kilometri pe ora, ceea ce inseamna ca va fi mai rapid decat noul Maglev din Japonia, cu o viteza de peste 600km/h.

Foto: SpaceX

La inceputul acestui an, Musk, directorul executiv al Tesla si SpaceX, a anuntat un concurs pentru proiectarea unei capsule Hyperloop, la care pot participa studenti si echipe independente de ingineri.

Se asteapta ca Hyperloop sa fie gata de testare in doi ani.

Internet pentru toata lumea

Conform The Washington Post, Elon Musk asteapta aprobarea autoritatilor pentru a trimite 4.000 de sateliti de mici dimensiuni deasupra Pamantului cu scopul de a mari viteza de navigare pentru toata lumea si de a aduce internetul la cei care nu au inca acces.

Testele ar putea incepe anul viitor, iar Musk spera ca serviciul va fi functional in cativa ani.

Camioane fara sofer

Producatorul de masini de lux Mercedes-Benz intentioneaza sa aduca pe sosele, cat de curand, camioane care se conduc singure.

Computerul nu oboseste si nu are nevoie de pauze, noteaza BBC Science Focus.

Lupta impotriva flacarilor cu sunetul

In contextul in care incendiile au devenit tot mai frecvente in ultimii ani si se considera ca aceasta tendinta va continua, sunt inventate noi tehnologii pentru a stavili flacarile.

Printre cele mai interesante se afla dispozitivul creat de studentii Seth Robertson si Viet Tran de la George Mason University, care poate stinge focul cu ajutorul sunetelor, la frecventa corecta. Astfel, undele de presiune emise de dispozitiv pot opri alimentarea cu oxigen a focului.

Desi inventia lor nu a fost testata inca pe incendii puternice, cei doi studenti sunt increzatori ca tehnologia va functiona si in cazul unor incendii de vegetatie, de exemplu, prin atasarea aparatului la o drona.

Sisteme portabile pentru tratarea apei

Potrivit ONU, peste 780 de milioane de oameni din lume nu au acces la apa curata si peste 2 miliarde de oameni nu beneficiaza de conditii igienice adecvate.

Incercand sa remedieze aceasta situatie, cercetatori din Anglia au dezvoltat un sistem portabil de tratare a apei, capabil sa asigure apa potabila la sursa.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com