Silicon Valley de China. Pariul de miliarde pentru Shenzhen

Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 08:57
6483 citiri
Silicon Valley de China. Pariul de miliarde pentru Shenzhen
Foto: captura CNN

Orasul Shenzhen din sudul Chinei pune la bataie miliarde pentru a atrage talente din intrega lume.

Profesionistii de top din China sau din orice alt loc de pe glob care se muta in Shenzhen pot primi pana la 6 milioane de yuani (peste 800.000 de euro) din partea guvernului, ca parte a eforturilor de a consolida pozitia orasului in domeniul inovatiei si al antreprenoriatului.

Bugetul alocat in acest scop se ridica la 4,4 miliarde de yuani pentru 2016 (aproape 600 de milioane de euro), potrivit Forbes.

Programul se adreseaza si celor aflati la inceputul carierei, oferindu-le absolventilor cu diplome de licenta 15.000 de yuani (aproximativ 2.000 de euro) sub forma de subventii pentru locuinte. Cei cu diplome de master si cei cu doctorate care vin si se angajeaza in Shenzhen primesc cate 25.000 de yuani (3.400 de euro), repectiv 30.000 de yuani (4.000 de euro).

De asemenea, in urmatorii cinci ani, guvernul intentioneaza sa puna 10.000 de apartamente la dispozitia strainilor calificati care vor veni in Shenzhen.

Cunoscut ca unul dintre cele mai importante centre de productie din lume, Shenzhen a inceput in ultimii ani sa se impuna ca Silicon Valley al Chinei, devenind un magnet pentru startup-urile din domeniul tehnologiei.

Isi au sediul aici gigantii chinezi Tencent si Huawei Technologies, precum si producatorul de drone DJI si cel de smartphone-uri OnePlus.

Aceste initiative urmeaza unui document publicat in luna martie de Partidul Comunist al Chinei privind necesitatea imbunatatirii politicilor pentru dezvoltarea talentelor la toate nivelurile administrative.

Inovatia constituie o preocupare curenta pentru Guvernul de la Beijing in contextul in care aceasta va avea un rol foarte important in ceea ce priveste cresterea economica a Chinei in urmatorii ani.

Peste 4,4 milioane de companii au fost infiintate in China anul trecut, cu 20% mai mult fata de 2014, in timp ce startup-urile chineze au atras investitii totale de 37 de miliarde de dolari in 2015, in crestere cu 147% fata de anul precedent.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Shenzhen Silicon Valley, #China inovatie , #tehnologie