Stephen Hawking construieste o nava care ar putea ajunge la "al doilea Pamant" in 25 de ani

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 12:56
13232 citiri
Stephen Hawking construieste o nava care ar putea ajunge la "al doilea Pamant" in 25 de ani
Foto: Facebook/Stephen Hawking

Cunoscutul fizician Stephen Hawking lucreaza la construirea unei nave spatiale care va putea calatori la o cincime din viteza luminii, ceea ce inseamna ca ar putea ajunge la asa-numitul "al doilea Pamant" in urmatorii 25 de ani.

Este un demers facut in vederea salvarii umanitatii, sustine Hawking, care avertizeaza ca oamenii trebuie sa colonizeze o noua planeta cat mai curand daca vor sa supravietuiasca, noteaza The Independent.

Nava proiectata de fizician va avea misiunea sa gaseasca planete locuibile. Numita Star Chip, va avea doar cativa centimetri si va fi alimentata de mai multe lasere amplasate pe Pamant, atingand o viteza de aproximativ 160 de milioane de kilometri pe ora.

"Un astfel de sistem ar ajunge la planeta Marte in mai putin de o ora, la Pluto in cateva zile, ar trece de Voyager (sonda spatiala lansata in 1977) in mai putin de o saptamana si ar ajunge la Alpha Centauri in putin peste 20 de ani", spune Hawking.

Odata ajunsa acolo, aceasta mini-nava ar putea fotografia planetele descoperite si ar putea efectua diverse teste, transmitand apoi informatiile catre Pamant.

De asemenea, Star Chips ar putea trece pe langa Proxima b, o planeta de dimensiunea Pamantului aflata in zona locuibila din Alpha Centauri.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Stephen Hawking nava al doilea Pamant, #Stephen Hawking colonizare planete , #tehnologie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Și cum „... lucreaza la construirea unei nave spatiale...” fără un