Ziare.com

SUA au extins lista neagra de companii, ca sa includa si startup-uri chineze de Inteligenta Artificiala

Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 09:35

   

SUA au extins lista neagra de companii, ca sa includa si startup-uri chineze de Inteligenta Artificiala
Guvernul Statelor Unite a extins o lista neagra de companii, pentru a include unele startup-uri chineze de Inteligenta Artificiala, penalizand Beijingul pentru modul in care trateaza minoritatile musulmane si amplificand tensiunile inaintea discutiilor comerciale la nivel inalt, care urmeaza sa aiba loc in aceasta saptamana.

Decizia, care a atras o reactie dura din partea Beijingului, are ca obiect 20 de birouri de securitate publica din China si opt companii, intre care firma de supravegheri video Hikvision, precum si liderii in tehnologia de recunoastere faciala SenseTime Group si Megvii Technology.

Masura interzice companiilor respective sa cumpere componente fabricate de companii americane fara acordul Guvernului SUA si urmeaza aceeasi procedura ca in cazul Huawei Technologies, respectiv motivarea cu riscuri de securitate nationala.

Oficialii americani au afirmat ca masura nu are legatura cu reluarea in aceasta saptamana a negocierilor comerciale cu China, dar semnaleaza ca nu va avea loc o relaxare a atitudinii ferme a presedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Departamentul pentru Comert a anuntat ca "entitatile au fost implicate in incalcarea drepturilor omului si abuzuri in aplicarea campaniei de represiune a Chinei, a detentiilor arbitrare si a supravegherii prin mijloace tehnologice a uigurilor, kazahilor si altor membri ai minoritatilor musulmane".

"Guvernul american si Departamentul pentru Comert nu pot si nu vor tolera suprimarea minoritatilor etnice din China", a spus secretarul pentru Comert Wilbur Ross.

Pozitia Chinei

China afirma, pe de alta parte, ca Statele Unite nu trebuie sa se amestece in afacerile sale interne.

China va continua sa ia masuri ferme, hotarate, pentru a-si proteja suveranitatea, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Geng Shuang, intr-o conferinta de presa, fara sa elaboreze.

Startup-urile vizate

Hikvision, cu o capitalizare de circa 42 de miliarde de dolari, se descrie ca fiind cel mai mare producator de echipamente de supraveghere video din lume.

SenseTime, evaluata la 4,5 miliarde de dolari la o runda de finantare din mai 2018, este una dintre cele mai valoroase companii unicorn de inteligenta artificiala, in timp ce Megvii, sustinuta de gigantul de comert electronic Alibaba, este evaluata la aproxomativ 4 miliarde de dolari si se pregateste pentru o oferta publica initiala prin care vrea sa atraga cel putin 500 de milioane de dolari in Hong Kong.

Celelalte companii incluse pe lista sunt firma de recunoastere vocala iFlytek, producatorul de echipamente de supraveghere Zhejiang Dahua Technology, firma de recuperare a datelor Xiamen Meiya Pico Information, firma de recunoastere faciala Yitu Technology si Yixin Science and Technology.

Un purtator de cuvant al Hikvision in SUA a spus ca aceasta "se opune cu tarie" deciziei si a notat ca, in ianuarie, a angajat un expert in drepturile omului si fost ambasador in SUA pentru consultanta in domeniul compliantei drepturilor omului.

Hikvision a anuntat ca evalueaza impactul includerii pe lista neagra si ca lucreaza la planuri de rezerva.

John Honovich, fondator al IPVM, a transmis ca Hikvision si Dahua au ca furnizori Intel, Nvidia, Ambarella, Western Digital si Seagate Technology, iar impactul masurii asupra companiilor chineze va fi "devastator".

Includerea pe lista neagra a Huawei a afectat numerosi furnizori americani care depindeau de veniturile din partea celui mai mare producator de retele de telecomunicatii din lume si a facut mai dificil pentru Huawei sa isi vanda produsele.

Reuters a relatat in august ca Hikvision obtine aproape 30% din veniturile de 50 de miliarde de yuani (7 miliarde dolari) din strainatate.

SenseTime si-a exprimat dezamagirea provocata de masura americana, Megvii a aratat ca obiecteaza puternic, in timp ce Iflytek a anuntat ca operatiunile sale zilnice nu vor fi afectate, iar Xiamen Meiya a aratat ca veniturile din strainatate reprezinta sub 1% din veniturile totale, iar majoritatea frurnizorilor sai sunt locali.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre startupuri chineze IA SUA
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3054 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cel mai rafinat razboi posibil

se intimpla urmatorul fenomen:

pina ieri, omul avea un vis, iar cunoasterea il ajuta sa si l implineasca.
astazi, intre om si visul omului, intre om si dorintele lui, se manifesta cunoasterea, care i modifica omului dorintele, definindu-i-le.

prin urmare cea care defineste miscarea, astazi, este cunoasterea. cunoasterea care defineste inclusiv miscarile omului.

practic procesul s-a inversat,
cea care defineste dinamica lumii mari, azi, este cunoasterea, nu omul, cu toate ca poate parea altfel.

tinta tuturor razboaielor este...Miscarea. redefinirea Miscarii.
pentru ca cunoasterea e cea care, azi, genereaza Miscare, iar maine va genera Miscarea, cea mai capabila arma devine cunoasterea.
cunoasterea care ea singura! a devenit capabila sa genereze Miscare,...pina mai ieri ea fiind doar folosita in razboaie.
deci pina mai ieri cunoasterea era fundamentala in dinamica razboaielor, iar de maine ea va fi insasi razboiul.

cel care va defini sau influenta cit mai multe ecuatii de miscare va conduce lumea.
cunoasterea a devenit generator de miscare.
razboiul care mai conteaza este dus pentru suprematia asupra cunoasterii.

cel mai dibaci 'asistent virtual' va fi cel care va genera cele mai consistente ecuatii de miscare.
in final se va manifesta un singur 'asistent personal', prin urmare 'lumea mare', atunci, se va comporta ca un Intreg, avind o singura ecuatie de miscare.

la prima vedere s-ar parea ca Inteligenta Artificiala e cea care conteaza, insa diferenta o face, de fapt, Calculatorul Cuantic ( in care se manifesta Inteligenta Artificiala )

rezumat: razboiul care conteaza in mod fundamental este fix acesta care e povestit in articolul de mai sus. acesta este, de fapt, NOUL TIP DE RAZBOI, pe masura vremurilor, adica cel mai rafinat razboi posibil, in fapt cel dus pentru suprematia cunoasterii.

 

Era Calculatorului Cuantic

orice dinamica, cita vreme isi perpetueaza manifestarea, genereaza o dezvoltare de tip Fibonacci.
treaba asta e ceva ce nu poate fi negociat in Univers, pentru ca Universul este o platforma de dezvoltare maximala, adica dezvoltare de tip Fibonacci.

orice dinamica de tip Fibonacci contine 'termeni Fibonacci', adica momente extrem de speciale, in care se intampla ceva: se schimba temeliile. cele vechi sint darimate, altele noi sint construite.

un astfel de moment se intimpla chiar pe vremurile astea. Musk, Trump, ...sigur mai sint si altii, sint...'termeni Fibonacci', creca suna aiurea, dar asta e.
ei...aduc Noul, aduc Noi Temelii. schimbarea de paradigma e un proces efervescent, ca, pina la urma, lumea mare isi schimba temeliile, deci procesul e colosal.
manifestarea unui 'termen Fibonacci' in dinamica lumii mari ne anunta ca urmeaza ca ceva extrem de spectaculos sa se intimple, acel ceva avind capacitatea sa innoiasca lumea..cu totul!, ridicind o la un Nou Nivel de dezvoltare ...Nivel care va dura pina la manifestarea urmatorului 'termen Fibonacci'.

noutatea asta extrem de deosebita, care are capacitatea sa schimbe lumea mare intr un mod care e mai degraba imposibil de inchipuit este...Calculatorul Cuantic. deci....NU Inteligenta Artificiala, ci Calculatorul Cuantic, pentru ca el aduce in Realitate dinamici posibile exclusiv pe Granita Universului, care e...Nivelul Cuantic.

se va vorbi despre...inainte si dupa Calculatorul Cuantic.

noua era in care omul paseste este Era Calculatorului Cuantic. adica vremea in care omul a construit o scara pina la...Cer, aceasta scara numindu se...Calculator Cuantic.

Granita Universului se afla la nivel cuantic, acolo dinamica e cu totul speciala si...alta!, fiind 'intoarsa pe dos', iar Calculatorul Cuantic este Calea catre Granita Universului .

Calculatorul Cuantic, adica scara pina la Cer, pina la Granita Universului, este cel care va redefini toate sistemele sociale, dinamizind o noua era, in care dezvoltarea va fi fulminanta, ERA CALCULATORULUI CUANTIC !

 

Dinamica Fibonacci

Dinamica Fibonacci va fi stiinta acestui mileniu.

Dinamica Fibonaci este stiinta capabila sa i genereaze oricarei dinamici o ecuatie de miscare de tip Fibonacci.
In fapt Dinamica Fibonacci diseca dinamica Naturii, extragindu i Ecuatia de Miscare.

Orice ecuatie de miscare de tip Fibonacci disponibilizeaza o miscare perpetua.
Prin urmare in viitorul...apropiat vom auzi si despre 'viata fara de moarte'.

 

Inteligenta Artificiala ...Unica!

ne indreptam spre manifestarea inteligentelor artificiale.
ele vor tinde sa se manifeste plenar.

totusi, inteligenta artificiala mai capabila sa 'indese' Tot Timpul in Timpul lui Planck, de treaba asta ocupindu-se Calculatorul Cuantic, le va păpa pe celelalte.
mai exact le va redefini ecuatiile de miscare astfel incat sa se poata armoniza cu ele, preluindu le controlul.

mai simplu spus, de la un moment dat, manifestarea mai multor inteligente artificiale in acelasi sistem devine un non-sens.
prin urmare, odata initiat procesul care leaga miscarile lumii mari de inteligente artificiale, el se sfarseste in mod implacabil in manifestarea unei singure inteligente artificiale.

 

Serviciile de Securitate in Era Calculatorului Cuantic

la vremuri noi, Servicii noi!
Serviciile de Securitate au nevoie de Noi Temelii, adica de Noi Definitii, mai inainte de orice altceva.

Noua Definitie a Serviciilor de Securitate incepe cu pregatirea primului pas pe care 5G il face in Sistemul pe care Serviciile il securizeaza.

Asa incep si nicicum altfel!

Odata acest pas facut, nimic nu mai e de facut, cu toate ca s-ar putea sa para ca mai poate fi facut ceva.

exista doua Definitii ale Serviciilor de Securitate, fundamental diferite. oricare dintre ele poate fi aleasa, una dintre ele continind si componenta Inima. in cazul in care si Inima se doreste a fi Securizata, atunci procesul de securizare devine cel mai complex proces posibil, el tinzind spre desavarsire. ( asta si pentru ca toate celelalte dinamici vor avea tendinta sa se desavarseasca! )

Impresia mea e ca deja exista Calculatoare Ciantice functionale, puse in slujba Cunoasterii, prin urmare jocul deja a inceput.

 

Terminatorii bat la usa

Nu a vazut nimeni seria Terminator?
Inteligenta Artificiala a distrus deja lumea! tot ce mai are de facut este sa apese butonul nuclear.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor