Tabletele fac legea la CES 2011

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 08:06
3145 citiri
Tabletele fac legea la CES 2011
Foto: Daylife

Tabletele, smartphone-urile si televizoarele 3D sunt cele mai asteptate produse la editia din acest an a Consumer Electronics Show, ce se desfasora in Las Vegas, in perioada 6 - 9 ianuarie.

Cu vanzari estimate la 17 milioane de unitati, la nivel mondial, din care 10,5 milioane doar in Statele Unite, computerele de tip tableta au reprezentant cea mai importanta tendinta in domeniul produselor electronice de consum in 2010.

Desi tableta iPad, produsa de Apple, a fost liderul necontestat al pietei (detinand aproximativ 95 la suta din aceasta), afacerile cu tablete s-au diversificat si analistii se asteapta sa fie lansate in jur de 100 de noi tablete la aceasta editie a Consumer Electronics Show (CES).

Printre producatorii care se vor aventura in piata tabletelor sau vor lansa modele noi se numara Research in Motion (RIM), Motorola, HTC, Asus, HP, Microsoft, Toshiba, Vizio, Intel si Lenovo.

Totusi, nu toate aceste tablete vor fi puse in vanzare, majoritatea fiind fie doar prototipuri, urmand a ajunge in magazine dupa un an, fie vor fi mult prea slabe pentru a suscita interesul si vor disparea dupa CES.

"Succesul acestei categorii de produse este foarte recent. Nu se stie inca modul in care clientii vor utiliza produsele. Unele tablete vor fi orientate spre anumite domenii sau categorii de persoane, cum ar fi studentii, pentru segmentul medical sau cel de retail", a spus Shawn DuBravac, economist sef al Consumer Electronics Association.

Televizoarele 3D fara ochelari, realitate in 2011?

In urma prezentarilor facute la CES anul trecut, pe piata au aparut deja mai multe modele de televizoare 3D, precum si laptopuri care permit redarea 3D si Blu-ray playere 3D.

Totusi, nimeni nu a reusit, inca, sa scape de ochelarii care permit vizualizarea continutului 3D. Au fost anuntate cateva perechi de ochelari 3D universali, cum ar fi Xpand, insa, in general, sunt incompabili cu unele branduri de televizoare.

La CES, insa, Toshiba va prezenta un televizor 3D cu o diagonala de 56 de inchi si un laptop ce permite redarea 3D, care nu vor avea nevoie de ochelari. Cele doua dispozitive folosesc ecrane lenticulare, o tehnologie care nu este noua, insa era foarte proasta, pana in prezent.

De altfel, televizorul a fost prezentat presei cu o zi inainte de deschiderea CES iar parerile nu au fost pozitive. Astfel, se pare ca, pentru a vedea 3D, ecranul trebuie privit doar dintr-un anumit unghi si, chiar si asa, imaginea nu este intodeauna tridimensionala si nu este foarte clara.

Pe langa, Toshiba, si Sony sau Samsung vor anunta noutati in acest domeniu, prima aratand deja o pereche de ochelari mult mai usori decat cei folositi in prezent.

Conectivitatea 4G, cea mai importanta revolutie in comunicatii?

O alta tendinta majora este reprezentant de conectivitatea 4G. "Ne apropiem de broadband si pe dispozitivele mobile", a explicat DuBravac. "Daca o persoana poate avea broadband pe dispozitivul mobil, schimba in totalitate modalitatea de utilizare a acestuia", a adaugat el.

De exemplu, companiile de telecomunicatii din Statele Unite vor prezenta modelul HTC Shift 4G, care ruleaza pe baza sistemului de operare Android 2.2, are o camera de 5 megapixeli si poate inregistra video HD.

Motorola si Samsung vor aduce in premiera, la randul lor, noi modele de smartphone-uri 4G.

Nu in ultimul rand, LG va lansa modelul Revolution, ce va fi pus in vanzare de compania Verizon si utilizat in cadrul retelei LTE, despre care oficialii companiei spun ca este cea mai mare si mai avansata retea 4G din lume.

Dupa ce Apple a relansat dispozitivul Apple TV in 2010, posibilitatea de a fi conectat in permanenta la toate retelele de comunicare a recaptat interesul.

Astfel, la CES vor fi prezentate nu numai televizoare, tablete, console de jocuri sau Blu-ray playere conectate la Internet, ci si ceasuri cu alarma sau diverse dispozitive pentru masina.

La editia din acest an a CES sunt asteptati peste 100.000 de vizitatori, care se vor putea delecta cu produsele aduse de cei peste 2.500 de expozanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Consumer Electronics Show 2011, #lansari CES 2011, #Toshiba televizor 3D , #tehnologie